01 / 05 / 2024

1963 yılında Emek Sineması yepyeni bir şekilde hizmete girmiş!

1963 yılında Emek Sineması yepyeni bir şekilde hizmete girmiş!

1963 yılında, Emek Sineması yepyeni bir dekor ve özelliklerle halkın hizmetine girmiş. İki buçuk milyon liraya mal olan sinema Türkiye'nin en lüks sineması unvanını almış.



Emek Sineması yepyeni bir şekilde hizmete girdi.


Geniş ölçüde tamir gören sinema çok lüks bir hale geldi.


  Beyoğlu'ndaki Emek Sineması dünden itibaren yepyeni bir dekor ve özelliklerle halkın hizmetine girmiştir. Sinema salonunun başlıca yeniliği, sıra aralarının çok geniş tutulmuş olmasıdır. 

  İki buçuk milyon liraya malolan sinemada 90'ar santim olan sıra aralarından geçen seyirciler, film seyredenlerin ayaklarını çiğnemeden yerlerine oturabileceklerdir. 

  Baştan aşağı renkli blok mermer döşeli salonları, boydan boya yağlı boya resimlerle kaplı duvarları ve son derece rahat maroken koltukları ile bu sezon Türkiye'nin, ''en lüks'' sineması ünvanını alan Emek Sineması hakkında, Sinema Müdürü Fethi Eryılmaz şu izahatı vermiştir:

 -''167 ikinci, 219 birinci, 402 koltuk ve 326 balkon koltuğu, 3 makinenin üzerine ışık düşürdüğü 16X8 m. ebadındaki teknirama 70 perdesi ve kabul, istirahat salonları, 15 stereo hoparlörü ile Emek Sineması, Türkiye'nin bir numaralı sineması haline gelmiştir. Eski Emek Sineması'nın sadece duvarları bırakılarak, yeniden inşa ve tefriş edilen sinema, bu yıldan itibaren sinemaseverler için hem istirahat hem iki saat dünya dertlerinden uzak olarak kafalarını dinlemeleri için mühim bir unsur olacaktır...


(1963 yılında Reşat Altın 138 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 19 Eylül 1963



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön