29 / 04 / 2024

1963 yılında Maçka-Şişli tarafında yeni trafik düzeni uygulanacakmış!

1963 yılında Maçka-Şişli tarafında yeni trafik düzeni uygulanacakmış!

1963 yılında Maçka ve Şişli tarafında yeni trafik düzeni uygulanacakmış. Maçka, Nişantaşı, Şişli, Harbiye bölgelerinde trafik yönlerini değiştiren yeni düzen hakkında İstanbul Valiliği bir bildiri yayınlamış...



1963 yılında Maçka-Şişli tarafında yeni trafik düzeni uygulanacakmış!


Maçka - Şişli tarafında yeni trafik düzeni yarın başlıyor.


Şişli'den Taksim istikametine gelişte Rumeli Caddesi'ne giriş yok. Birçok sola dönüş de kaldırıldı.


  Karaköy ve Taksim arasında değiştirilen trafik düzeninden sonra şehrin ikinci kısmında da yeni trafik yönlerinin uygulanmasına yarın başlanacaktır. Maçka, Nişantaşı, Şişli, Harbiye bölgelerinde trafik yönlerini değiştiren yeni düzen hakkında İstanbul Valiliği dün aşağıdaki bildiriyi yayınlamıştır:


1 - Necatibey Caddesi'ni takiben Tophane istikametine gelen vasıtalar istedikleri takdirde bu caddenin Kemeraltı Caddesi'ne mülaki olduğu yerden sola dönüş yaparak Kemeraltı Caddesi'ne girebileceklerdir.


2 - Rıhtım ve Necatibey Caddesi'ni takiben Dolmabahçe'ye gelen vasıtalardan Maçka, Teşvikiye, Nişantaşı, Osmanbey ve 


1963 yılında Maçka-Şişli tarafında yeni trafik düzeni uygulanacakmış!


Şişli istikametine gitmek isteyenler Kadırgalar Caddesi'ne girerek Yoruldum Yokuşu'nu takiben Maçka, Teşvikiye ve Nişantaşı kavşağına geleceklerdir.


3 - Nişantaşı Kız Lisesi'nden, Nişantaşı Dörtyol kavşağına kadar olan güzergahta sola dönüşler yasaktır. Nişantaşı kavşağına gelen vasıtalar sağa sola dönüş yapabilecekleri gibi Rumeli Caddesi'ni takiben Osmanbey'den sağa dönerek Şişli istikametine gidebileceklerdir. Osmanbey kavşağında sola dönüş ve karşıya geçiş yasaktır.


4 - Dolmabahçe'den gelip Kadırgalar Caddesi'ne giren vasıtalar Yoruldum Yokuşu'na sapmadan doğru istikameti takip ettikleri takdirde bu vasıtaların M. Kemal Öke Caddesi'ne, Emlak Caddesi'ne, Teşvikiye Bostanı Sokağı'na Atiye Sokağı'na, Bronz Sokağı'na girmeleri yasaktır.


5 - Harbiye'den Vali Konağı Caddesi'ni takiben gelen vasıtaların Nişantaşı kavşağından sola dönüş yaparak Rumeli Caddesi'ne girmeleri yasaktır.


6 - Şişli'den Halaskargazi Caddesi'ni takiben gelen vasıtalardan iniş istikametine göre sol şeridi takip edenler buradan Rumeli Caddesi'ne sapabilirler. Ancak, bu vasıtalardan Vali Konağı Caddesi'ni takip ederek Harbiye istikametine seyredenlerin sola dönüş yaparak Emlak ve M. Kemal Öke caddelerine sapışları yasaktır. 


7 - Osmanbey kavşağında Pazar'dan Halaskargazi Caddesi'ne çıkan vasıtaların sola dönüşleri ve Rumeli Caddesi'ne girişleri yasaktır.


8 - Harbiye'den Pangaltı kavşağına gelerek Ergenekon Caddesi'ne giren vasıtaların sola dönüş yaparak Dolapdere Caddesi'ne girmeleri yasaktır.


9 - Dolapdere Caddesi'ni takip ederek Pangaltı - Hamam kavşağına gelen vasıtaların sola dönüş yapmaları yasaktır. Bu istikametten gelip de Feriköy ve Kurtuluş'a gitmek isteyenler Pangaltı - Hamam kavşağına çıkmadan Dolapdere Caddesi'nin solundaki Poyraz ve ona muvazi olan diğer sokakları takip edeceklerdir. 



Akşam Gazetesi 15 Haziran 1963



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön