05 / 05 / 2024

1963 yılında uluslararası üç kumarhane açılacakmış!

1963 yılında uluslararası üç kumarhane açılacakmış!

1963 yılında Bakanlar Kurulu'nun onayıyla, İstanbul'da, Ankara ve İzmir'de toplam üç tane uluslararası kumarhane açılacakmış. Alman bir firma tarafından işletilecek olan kumarhanelerde sadece yabancı turistler kumar oynayabilecekmiş.



1963 yılında uluslararası üç kumarhane açılacakmış!


MİLLETLERARASI ÜÇ KUMARHANE AÇILIYOR.


İstanbul'da Sait Halim Köşkü, Ankara'da turistik otel, İzmir'de Kesme Köşkü bir Alman firmasına kiralandı.


İSTANBUL'da Prens Sait Halim Köşkü, Ankara'da Orman Çiftliği'ndeki turistik otel, İzmir'de Kesme Köşkü bir Alman firması tarafından ''milletlerarası kumarhane'' olarak işletilecektir.


  Her üç otel de Turizm Bankası aracılığı ile Alman turizm şirketine kiralanmıştır. Bakanlar kurulu bu üç otelin milletlerarası kumarhane olması yolunda karar almıştır.

  Üç şehirde birden faaliyete geçecek ve Almanlar tarafından işletilecek olan otellerde sadece yabancı pasaportunu hamil olanlar kumar oynayabilecek. Türk vatandaşları oyun masalarına oturamayacaktır.

  Prens Sait Halim Köşkü ile İzmir'deki Kesme Köşkü ve Atatürk Orman Çiftliği'ndeki inşaatı tamamlanmış turistik otelin her türlü mefruşat ve tezyinatı kiracı Alman firması tarafından yapılacak, işletmesi de on yıl süre ile gene bu firma tarafından yürütülecektir.


Akşam Gazetesi 12 Mayıs 1963



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön