16 / 05 / 2024

Yedikule sahili

Yedikule sahili

1978 yılında İstanbul Belediyesi, Yedikule Sahili'nde 40 bin metrekarelik dev bir dinlenme yeri yapmak için çalışmalara başlamış. 5 bin fidanın dikileceği yeşil alan, 1979 yılında hizmete girecekmiş.

Kocaali Sahili Sosyal Tesisleri’nin ihalesi tamam!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaali’de inşa edilecek olan Kocaali Sahili Sosyal Tesisleri’nin ihalesi gerçekleştirildi

Vekon’dan Fildişi Sahili'ne 12 milyon dolarlık yeni bir proje!

Vefa Holding’in ön üretimli yapı çözümleri sunan markası Vekon, Fildişi Sahili’nin en büyük şehri olan Abidjan’da yeni bir projeyi hayata geçiriyor. 12 milyon dolarlık projenin Mayıs ayında bitirilmesi planlanıyor.

Edremit Sahili'nde yenileme çalışmaları sürüyor!

Edremit Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ‘Sahil Kordonu’ projesi çalışmaları aralıksız devam ediyor. Edremit Sahili'nde yenileme çalışmaları sürüyor.

Kilyos Sahili inşaat atıklarıyla doldu!

İstanbul'un az sayıdaki sahillerinden biri olan Kilyos Sahili çöplüğe döndü. Sahile atılan inşaat atıkları büyük kirliliğe neden oldu.

Edirnekapı-Yedikule'deki surlar restore edilecek!

Edirnekapı-Yedikule arasındaki surlar için yıkım çanları çalıyor. Sosyal medyada tartışılan ve‘Yıkılması mı bekleniyor?’ denilerek tepkilere neden olan surlar için İBB, restorasyon projesi hazırladığını belirtti.

Gürpınar Sahili yaza hazır!

Gürpınar Sahili’nde inceleme gezisinde bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte sahil şeridini baştan sona değerlendirdi ve sahilin yaza hazırlığı konusunda talimatlar verdi.

Bartın Güzelcehisar Sahili'nin imar planı onaylandı!

Bartın Güzelcehisar Sahili'nin koruma amaçlı imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylandı. Güzelcehisar Lav sütünları turizme kazandırılacak.

Konyaaltı Sahili Projesi ihalesine katılım olmadı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek "Konyaaltı Sahili Projesi"nin belediye encümen salonunda yapılan ihalesine katılım olmadı.

Konyaaltı Sahili 19 Ocak'ta ikinci kez ihaleye çıkacak!

İLK ihalede talibi çıkmayan Antalya’daki dünyaca bilinen Konyaaltı Sahili ikinci kez ihaleye çıkacak. 19 Ocak Perşembe günü tekrarlanacak ihaleyi kazanan firma, sahili 29 yıllığına işletecek.

Konyaaltı Sahili Projesi 19 Ocak'ta yeniden ihaleye çıkacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek "Konyaaltı Sahili Projesi" için 19 Ocak'ta yeniden ihaleye çıkılacak.

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Yedikule Bostanları'na 17 ay içinde iki farklı karar!

İstanbul 2. İdare Mahkemesi Yedikule Bostanları'nın içinde bulunduğu alana yapılması planlanan projeye dair 17 ay içerisinde iki farklı karar verdi.

Kumkapı ve Yedikule imara açılıyor!

CHP’li 8 meclis üyesinin açtığı dava reddedildi, Sirkeci Garı ve İETT Garajı alanı şimdilik kurtuldu ama Kumkapı ile Yedikule imara açılıyor.

Yedikule sahili Haberi

Yedikule sahili



Yedikule Sahili dev bir dinlenme yeri olacak


İSTANBUL Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Yedikule sahil kesiminde yaklaşık 40 bin metrekarelik dev bir dinlenme yeri yapmak için çalışmalara başladı. Projesi ilk kez 1969 yılında çizilen ve çalışmalara başlanmadığı için kamyon şoförlerinin kaçak olarak çöp ve inşaat artıkları döktükleri bir yer haline gelen alanın çimlendirilecek bölümleri belirlendi. Moloz yığınlarıyla dolup taşan 40 bin metrekarelik alanı Çevre Tanzim Projesi içine alan Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri alana gençle için basketbol, futbol ve voleybol sahaları yapacaklarını, ayrıca İstanbul'un en büyük çocuk bahçesinin de yakında inşaatına başlayacaklarını bildirdiler.


  ŞEHRİN BUNALTICI HAVASINDAN KURTULUŞ


  Yaklaşık beş...