30 / 04 / 2024

1979 yılında Bebek ve Arnavutköy koyları ikinci Haliç haline gelmiş!

1979 yılında Bebek ve Arnavutköy koyları ikinci Haliç haline gelmiş!

1979 yılında Bebek ve Arnavutköy koyları ikinci bir Haliç haline gelmiş. Belediye'nin yeterli hizmet götürememesiyle çevredeki lokantalar ve evlerden atılan çöpler sahil şeridini her geçen gün daha da kirleniyormuş.



1979 yılında Bebek ve Arnavutköy koyları ikinci Haliç haline gelmiş!


BEBEK VE ARNAVUTKÖY KOYLARI İKİNCİ BİR HALİÇ HALİNE GELDİ

 

  İSTANBUL'un bir zamanlar, en temiz denize şeridine sahip olan Bebek ve Arnavutköy koyları, çevredeki lokantalar ve evlerden atılan çöplerle her geçen gün biraz daha kirleniyor. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün yeterli hizmeti götürememesinin çöplerin denize atılmasına neden olduğu ileri sürülüyor. 

  Dökülen her türlü çöp ve artıklarla, bir süre sonra ikinci bir Haliç olacağı belirtilen Arnavutköy ve Bebek koylarının zaman geçirilmeden temizlenmesi isteniyor. Bir zamanlar şairlere konu olan koyların bugünkü durumunun üzücü olduğunu belirten semt sakinleri, ''Bu koylar Avrupalıların elinde olsa, turizm cenneti yaparlar. Ancak biz elimizdeki bu imkanları kullanamadığımız gibi, kirletiyoruz. Belediye'ye defalarca başvurduk. Bir sonuç alamadık. Lokantalar çöplerini zorunlu olarak denize döküyorlar.''


Hürriyet Gazetesi 7 Temmuz 1979 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com



Geri Dön