27 / 04 / 2024

1979 yılında Şile tatil köyü olacakmış!

1979 yılında Şile tatil köyü olacakmış!

1979 yılında yolunun virajlı ve bozuk olması yüzünden ilgi çekmeyen Şile, tatil köyü haline getirilecekmiş. Turizm Bankası ve Şile Belediyesi'nin yatırımlarıyla Şile, İstanbul'un turizm cenneti niteliğine kavuşacakmış.



1979 yılında Şile tatil köyü olacakmış!


Şile ''Tatil köyü'' oluyor


  YILLARDIR ihmal edilen, yolunun virajlı ve bozuk olması yüzünden ilgi çekmeyen İstanbul'un şirin köşesi Şile ilçesi bir ''Tatil köyü'' haline getiriliyor. Şile Belediyesi ve Turizm Bankası'nın yatırımlarıyla eskinin bakımsız Şilesi, şimdi İstanbul'un turizm cenneti niteliğine kavuşacak.

  Denizin temizliği, kumunun inceliği ve tabi haliyle yaz aylarında turist akınına uğrayan Şile'de geçtiğimiz ay başından itibaren yoğun çalışmalar başladı. Kumsal sahili, ağlayan kayaları, küçük yarımadasında ki kalesiyle turistlerin hayranlığını kazanan Şile'de yapılacak yatırımlar konusunda Belediye Başkanı Seceattin Güney şunları söyledi:

  ''Öncelikle Şile'nin girişini tanzim ettik,  Karayolları, YSE ve İstanbul Belediyesi'nin yardımlarıyla asfaltladık. Belediye olarak makine gücümüz yok. Bu konuda bakanlığın ilgisini bekliyoruz ve vaatte aldık. Şile'nin bir turizm cenneti haline gelmesi için doğal güzelliklerine yatırımlara karar verdik. Böylece insan emeğiyle doğa güzelliği birleşecek ve orta yepyeni bir Şile çıkacaktır.''


Dünya Gazetesi 6 Haziran 1979



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön