30 / 04 / 2024

1980 yılında Büyükçekmece sivrisinek istilasına uğramış!

1980 yılında Büyükçekmece sivrisinek istilasına uğramış!

1980 yılında Büyükçekmece sivrisineklerin istilasına uğramış. Yağan şiddetli yağmurlardan sonra artan sıcaklıkla beraber yöre de altyapı tesislerinin olmaması Büyükçekmece'yi bataklık haline getirmiş ve sivrisinekler cirit atmaya başlamış.



1980 yılında Büyükçekmece sivrisinek istilasına uğramış!


Büyükçekmece sivrisineklerin istilasına uğradı


Altyapı tesisleri yok, çevre bataklığa döndü


  Son günlerde artan sıcaklıklar yüzünden Büyükçekmece sivrisineklerin istilasına uğradı.

  

  Bir süre önce yağan şiddetli yağmurlar sonucunda altyapı tesislerinin olmayışı nedeniyle bataklık haline gelen Büyükçekmece'de sivrisinekler cirit atmaya başladılar. Altyapı tesislerini yaptıracak mali olanağa sahip olmadıklarını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı İbrahim Arı, çeşitli bakanlıklardan yardım istediklerini söyledi. İbrahim Arı, ''Eğer bakanlıklar yardım etmezlerse mali yönden bir hayli zor durumda olan belediyemizin elinden hiç bir şey gelmez. Yağmurlar nedeniyle biriken sel sularının bataklık haline getirdiği yörede sivrisinekler cirit atıyorlar. Bu Büyükçekmece sakinlerini son derece güç durumda bırakmıştır. Bakanlık kısa sürede duruma el koymadığı takdirde, toplu halde bakanlığa gidip derdimizi anlatacağız'' dedi.

  Bu durumun en çok kendilerini etkilediğini öne süren çevre esnafı da bu gidişle Büyükçekmece'ye turist gelmeyeceğini belirttiler. Çevre esnafı, ''Bu durum devam ederse bu yıl Büyükçekmece'ye bir tek turist gelmez. Hem döviz döviz diye bağırırız, hem de ayağımıza kadar gelen dövizi çeşitli ilgisizliklerle elimizden kaçırırız. Böyle zihniyet olmaz'' dediler.


Hürriyet Gazetesi 28 Mayıs 1980 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön