29 / 04 / 2024

1982 yılında Arap işadamlarına tatil köyü satılmış!

1982 yılında Arap işadamlarına tatil köyü satılmış!

1982 yılında Silivri'de 68 villadan oluşan tatil köyü, Suudi Arabistanlı işadamlarına satılmış. 5 milyon 200 bin dolara satılan ''Mehmetler Tatil Köyü''nde yat limanı, lokanta, gazino, diskotek ve oyun alanları bulunmaktaymış.



1982 yılında Arap işadamlarına tatil köyü satılmış!


ÖN ANLAŞMA OLDU


Arap işadamları tatil köyü satın aldı.


  Silivri'de 68 villadan oluşan Mehmetler Tatil Köyü'ndeki evler Suudi Arabistanlılar'ın isteği üzerine birleştirilerek büyütülecek.


1982 yılında Arap işadamlarına tatil köyü satılmış!


Arap işadamları 5 milyon 200 bin dolara tatil köyü aldı.


  SERACEDDİN ZIDDIOĞLU


  SİLİVRİ'de bir tatil köyü Suudi Arabistan'a satıldı.

  Bu köy henüz kuruldu ve ön anlaşma yapıldı.

  Satıcı ''tamam'' dedi, alıcısı ''eyva'' dedi. İş tatlıya bağlandı.

  Köyün adı ''Mehmetler Tatil Köyü''.

  Köyü inşa eden müteahhit Mehmet Köseoğlu, yasal düzenlemeler gerçekleşince köyü sahiplerine teslim edecek.

  Köyü satın alan Suudi Arabistanlı Süleyman Başa, Faysal Bedir ve Abdülvahap Bauyary adlı 3 iş adamı, bir ay sonra peşin olarak 5 milyar 200 milyon doları döviz olarak ödeyecek.

  Köyde neler mi var?

  Her şey...

  Güneş banyosu için açık teraslar, modern çocuk parkları, ilginç bir biçimde düzenlenmiş kumsal plaj, tekne ve yelkenleri kış-yaz bağlanacağı iskele-mendirek, dört mevsim ihtiyacı karşılayan çarşısı, lokanta ve kafeteryası, gazino ve diskotek, açık ve kapalı oyun alanları.

  68 villadan oluşan köyde bir pürüz çıktı. Suudi Arabistanlı alıcılar bu villaları biraz dar buldular. Şimdi müteahhitten binaları birleştirip büyütmesini istediler. Bu konuda da hemen çalışmalara başlandı. 

  Köyde dinlenecek Arap turistler ''İslam geleneklerine'' göre köyü dışarıya kapalı tutacaklar. Köy, yüksek duvarlarla çevrilecek.

  İnşaat sahasında incelemeler yapan Arap işadamları Türkiye'ye çok yakınlık duyduklarını belirtiyorlar. Bu nedenle de Kumburgaz'da Güzelce, Silivri'de Ovatarla, Fethiye'de Ölüdeniz ve Bodrum'da turistik tesisler kurmak için kolları sıvadılar. Ortaklar adına Süleyman Başa şu bilgiyi verdi:

  ''Türkiye Müslüman ülkesi olduğu için yabancılık çekmeyeceğiz. Yiyecekleriniz yiyeceklerimize uyuyor. Tarihi binalarınız ve camileriniz çok muhteşem. Biz Suudi Arabistanlılar zengin insanlarız. İnsanlarımız her yönden Türkiye'de dinlenmeyi tercih edecektir.


(1982 yılında Reşat Altın 14.548 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 8 Mayıs 1982 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön