03 / 05 / 2024

1983 yılında Ataköy'deki sosyal konutlar sahiplerine teslim edilecekmiş!

1983 yılında Ataköy'deki sosyal konutlar sahiplerine teslim edilecekmiş!

Ataköy'de yapımına 1975 yılında başlanan Emlak Kredi Bankası Sosyal Konutları, 1983 yılında tamamlanarak sahiplerine teslim edilmeye başlanmış. Emlak Kredi Bankası, kamuoyunda çeşitli tartışmalara yol açan konutları sıra ile hak sahiplerine dağıtıyormuş.



1983 yılında Ataköy deki sosyal konutlar sahiplerine teslim edilecekmiş!


Ataköy'deki sosyal konutlar sahiplerine teslim ediliyor


Yapımına sekiz yıl önce başlanan Emlak Kredi Bankası Sosyal Konutları, çeşitli gecikmeler ve ödeme koşullarındaki değişmeler nedeniyle kamuoyunda tartışmalara yol açmıştı.


Henüz iskan alınamayan sekiz blok bulunduğunu söyleyen banka yetkilileri: ''Daireleri sıra ile dağıtıyoruz. Hiçbir tapu dairesi bir günde bin tapu dağıtamaz. Herhangi bir aksama yoktur.''


   TÜRKİYE Emlak Kredi Bankası'nın Ataköy'de yaptırdığı sosyal konutlar tamamlanarak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Banka yetkilileri, konutların müsaadelerinin alınarak tapu sicil muhafızlığından tescil edildiklerini belirttiler.

   Yapımına sekiz yıl önce başlanan Türkiye Emlak Kredi Bankası Ataköy Sosyal Konutları, kamuoyunda tartışmalara neden olmuş, çeşitli gecikmeler ve ödeme koşullarındaki değişmeler şikayetlere yol açmıştı.

   Toplam üç bin konuttan oluşan Ataköy blokları, geçtiğimiz mayıs ayı sonlarında tamamlandı. Tescil ve kat mülkiyeti tesis işlemleri de bitirilen daireler, geçtiğimiz haziran ayı başından itibaren hak sahiplerine dağtılmaya başlandı. Banka yetkilileri, 1576 konutun tüm işlemlerinin sonuçlandığını ve sahiplerini beklediğini belirterek, ''Biten daireleri sıra ile dağıtıyoruz. Henüz iskan müsaadesi alınmayan sekiz blok vardır. Bunlar da en kısa zamanda yetiştirilecektir. Daireleri sıra ile dağıtıyoruz. Bugün hiçbir tapu dairesi bir günde bin tapu dağıtamaz. Herhangi bir aksama yoktur'' diyorlar.

   Bazı hak sahipleri ise, konutlarının beş ay önce kendilerine dağıtılması gerekirken gecikmeler olduğunu öne sürüyorlar. Bazı yurttaşlar da evlerin tesliminin gecikmesi nedeniyle ortada kaldıklarını, okulların açılışından önce evlerine taşınarak çocuklarının gerekli kayıt işlemlerini tamamlamak zorunda olduklarını belirtiyorlar.

   Buna karşılık, Türkiye Emlak Bankası görevlileri, ''İsteyen gelsin, hele kiracı ise ve güç durumda kalmışsa konutunu hemen teslim edelim'' diyorlar.


Milliyet Gazetesi 15 Ağustos 1983



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön