02 / 05 / 2024

1983 yılında yüz yıllık yalı kül olmuş!

1983 yılında yüz yıllık yalı kül olmuş!

1983 yılında Paşabahçe'de bulunan 100 yıllık tarihi yalı, itfaiyenin tüm çabalarına rağmen yanarak kül olmuş. Sultan Abdülmecit'in Divan Efendisi Şevket Bey'in inşa ettirdiği yalının büyük bir kısmı yanarak kül olmuş.



1983 yılında yüz yıllık yalı kül olmuş!


Bir tarihi yalı daha kül oldu


Paşabahçe'de bulunan 100 yıllık yalıda baca tutuşması ile başlayan yangın itfaiyenin çabasıyla diğer yalılara sıçramadan söndürüldü...


   PAŞABAHÇE'de tarihi bir yalı daha dün çıkan yangında kül oldu. Baca tutuşmasından çıkan yangın itfaiyenin müdahalesiyle çevredeki diğer yalılara sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

  Paşabahçe, Sait Molla Caddesi 27 numarada bulunan ve Abdülmecit'in Divan Efendisi Şevket Bey'in inşa ettirdiği 100 yıllık tarihi yalıda saat 10.30 sıralarında baca tutuşmasından çıkan yangın, bir anda tüm çatıyı sardı. Emekli öğretmen Fahrettin Özdemir'in ailesiyle birlikte oturduğu yalının üst katı alevler içinde kaldı. Olay yerine yetişen itfaiye ekipleri derhal söndürme çalışmalarına başladılar. Ancak yalının büyük bir kısmı itfaiyecilerin çabalarına rağmen yanarak kül oldu.


Hürriyet Gazetesi 8 Mart 1983



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön