27 / 04 / 2024

1986 yılında Beşiktaş Belediyesi'nde arsa yolsuzluğu!

1986 yılında Beşiktaş Belediyesi'nde arsa yolsuzluğu!

1986 yılında Beşiktaş Belediyesi meclis toplantısında, Etiler'de Boğaz'a nazır 75 dönümlük belediyeye ait yeşil alanın 400 milyon liraya ve rayiç bedelinin çok daha ucuza satıldığı iddia edilmiş.



1986 yılında Beşiktaş Belediyesi nde arsa yolsuzluğu!


Boğaz'a nazır belediye arazisi nasıl satıldı?


28 tane blok yapılacak... Etiler, 2'nci Ulus Mahallesi, Korukent Kooperatif inşaatının karşı yamacındaki 75 bin 812 metrekarelik bu alana 28 tane blok apartman, 1 çarşı ve 1 kulüp yapılacak...


400 milyonluk soru


Beşiktaş Belediyesi'nin Meclis toplantısında, ''75 dönümlük bir yeşil alanın, imar durumu değişikliğiyle, rayiç bedelden düşük bir fiyatla satıldığı'' gündeme getirildi.


Emin DEMİRCİOĞLU


   BEŞİKTAŞ Belediyesi'nin dünkü tartışmalı meclis toplantısında, Boğaz'a nazır 75 dönümlük belediyeye ait yeşil alanın 400 milyon liraya ve rayiç bedelinden çok daha ucuza satıldığı ileri sürüldü.

   SHP'li Belediye Meclisi Üyesi Ayfer Atay, Beşiktaş Belediyesi'ne ait bu yeşil alanın kesinlikle satılamayacağını vurgulayarak, şunları söyledi:


1986 yılında Beşiktaş Belediyesi nde arsa yolsuzluğu!


   ''Belediyeye terk edilen yeşil alan, 1/5000 ölçekli nazım planda iskan yayılma alanında görülüyor gerekçesiyle tapuda usulsüz olarak satıldı. Aynı usulsüzlük, imar yönünden de yapılmış durumda. Plan notlarında yeşil alan olarak kalması gereken yere kasıtlı, yanlış bir yorumla, Beşiktaş Belediyesi'nce 300'ün üzerinde daireyi içeren imar durumu verilmiştir.

   ''Belediye kendi malına sahip çıkmamış, onu elinden gasp eden şahsa verilmesi icap eden imar durumunu sağlayarak hem görevini kötüye kullanmış, hem de o bölgedeki çevre sakinlerini mağdur etmiştir.''

   Meclis üyelerinin imar tahkikat komisyonu kurulması konusundaki ısrarları üzerine, Beşiktaş Belediye Başkanı Mümtaz Kola da, 3 ANAP'lı bir de DYP'li üyeden oluşan 4 kişilik bir araştırma komisyonunu görevlendirdi.

  

MUHALEFETİN YORUMU


   Öte yandan, bütçe görüşmeleri yarım kaldığı için 2 gün ara verilen mecliste, muhalefetin konuyla ilgili yorumları iki noktada toplanıyor.


Hukuk hatası: İyi niyetli de olsa, 75 dönümlük yeşil alanın ada, pafta numarası ve çapı gibi basit bilgiler zamanında gönderilmediği için ihtiyati durdurma kararından sonra, satışı geçersiz kılacak dava açılamaması, hem de hakkın kaybolması eleştiriliyor...


Görüş değişikliği: Beşiktaş Belediyesi'nin, 10 Aralık 1985 tarihli yazısında 75 dönümlük alanın yeşil alan olarak korunması gerektiğini belirtirken, 24 Temmuz 1986 tarihli yazıda ise bu alanın yarısının iskan alanına girdiği şeklinde zıt bir görüşü savunduğu ileri sürülüyor.


(1986 yılında Reşat Altın 68.390 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 18 Kasım 1986



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön