29 / 04 / 2024

arsa yolsuzluğu

arsa yolsuzluğu

1988 yılında Kadıköy Belediyesi, ''Küçükbakkalköy'deki 43 bin 445 metrekarelik kamu arsasını ANAP Kadıköy İlçe Başkanı'nın akrabasının ortağı olduğu şirkete 7 milyar lira ucuza sattığı gerekçesiyle'' mahkemeye verilmiş.

1986 yılında Beşiktaş Belediyesi'nde arsa yolsuzluğu!

1986 yılında Beşiktaş Belediyesi meclis toplantısında, Etiler'de Boğaz'a nazır 75 dönümlük belediyeye ait yeşil alanın 400 milyon liraya ve rayiç bedelinin çok daha ucuza satıldığı iddia edilmiş.

TOKİ İlk Evim Arsa projesinden AK Partili vekile arsa çıktı: 'Şu an öyle bir ihtiyacım yok. Feragat ettim!'

AK Parti Ankara Milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Kurtcan Çelebi’ye TOKİ İlk Evim Arsa projesinden arsa çıktı. İşte Çelebi'nin konuya ilişkin açıklaması...

İstanbul'dan tersine göç başladı: Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'de arsa fiyatları resmen uçtu!

Megakentteki yüksek konut fiyatları, deprem riski ve hayat pahalılığı tersine göçü hızlandırdı. Megakentten kaçanlar, Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'yi mesken tuttu. Söz konusu illerde arsa fiyatları resmen uçtu. İşte detaylar...

1952 yılında İstanbul Belediyesi'ne ait 4 bin arsa varmış!

Emlak Müdürlüğü tarafından İstanbul'da belediyeye ait 4 bin arsa olduğu tespit edilmiş.

Uşak’ta ucuza arsa satışı! Uşak'ta ihale ile arsa ucuza satışı yapılacak...

Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Banaz ilçesine bağlı Corum köyünde bulunan 16.252 metrekarelik arsayı ihale ile satacağını duyurdu. İhale, 12 Aralık 2023 tarihinde saat 10.00’da Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde yapılacak.

O ilde 3 milyon 500 TL'ye yükselen arsa bedelleri, konut fiyatlarını da uçuruyor!

Türkiye'nin en küçük büyükşehri olan Ordu'da arsa bedelleri 3 milyon 500 TL'ye kadar yükseliyor. Bu durum yeni yapılan konutların fiyatlarını da uçuruyor. Peki arsa maliyeti düşer mi? Nasıl düşürülebilir? 

Tokat Niksar'da konut ve ticaret alanı imarlı arsa satılıyor! Fiyatı dudak uçuklattı!

Tokat Niksar'da yer alan konut+ticaret alanı imarlı arsa dudak uçuklatan bedelle satışa sunuldu. Arsanın satış ihalesi 9 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek...

Uşak Belediyesi 2 arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Uşak Belediye Başkanlığı, Uşak Beylerhan Köyü'nde yer alan 2 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsaların satış ihalesi 22 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ataşehir'de bir inşaatta imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin ilçedeki inşaatta imar yolsuzluğuna izin vermesi yönündeki iddialar nedeniyle İstanbul Valiliği harekete geçti. Valilik konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. 

Ataşehir Belediyesi için imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Valiliği, imar yolsuzluğu iddialarıyla ilgili Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve sorumlu olan belediye çalışanları hakkında inceleme yapılması için İçişleri Bakanlığı'na başvuru yaptı. 

Bolivya Kırsal Kalkınma Bakanı Characayo arazi yolsuzluğu nedeniyle gözaltına alındı! 

Bolivya Kırsal Kalkınma Bakanı Edwin Characayo, bir arazi için rüşvet aldığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

5 maddede arsa payı ve sayı çoğunluğu gerektiren kararlar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "5 maddede arsa payı ve sayı çoğunluğu gerektiren kararlar" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik operasyon düzenlendi!

Güney Kore'de, ülke genelinde arazi spekülasyonu yaptıkları iddiasıyla aralarında bir şehir meclis üyesinin de yer aldığı bazı kamu görevlileri için operasyon düzenlendi. 

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik soruşturma açıldı!

Güney Kore'de, ülke genelinde arazi spekülasyonu yaptıkları iddiasıyla aralarında bir şehir meclis üyesinin de yer aldığı bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.

arsa yolsuzluğu Haberi

arsa yolsuzluğu



Kadıköy Belediyesi, ucuz arsa sattığı gerekçesiyle mahkemelik oldu


7 milyarlık torpil


İstanbul Kadıköy Belediyesi, kamu arsasını ANAP Kadıköy İlçe Başkanı Mustafa Çebi'nin eniştesi Tahir Çebi'ye 7 milyar lira ucuza sattığı gerekçesiyle, Koşuyolu Evren Oto Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nce mahkemeye verildi


Abdullah ÖĞÜLMÜŞ


   İSTANBUL Kadıköy Belediyesi, ''kamu arsasını ANAP Kadıköy İlçe Başkanı Mustafa Çebi'nin eniştesi Tahir Çebi'nin ortak olduğu şirkete 7 milyar lira ucuza sattığı gerekçesiyle'' mahkemeye verildi.

   Sınırlı Sorumlu Koşuyolu Evren Oto Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, Bayındırlık ve İskan Bakanı Safa Giray'a verdiği şikayet dosyası ve beş numaralı Bölge İdare Mahkemesi'nce açtığı itiraz davasında ''kayırma yapılarak, belediyenin...