29 / 04 / 2024

Uşak’ta ucuza arsa satışı! Uşak'ta ihale ile arsa ucuza satışı yapılacak...

Uşak’ta ucuza arsa satışı! Uşak'ta ihale ile arsa ucuza satışı yapılacak...

Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Banaz ilçesine bağlı Corum köyünde bulunan 16.252 metrekarelik arsayı ihale ile satacağını duyurdu. İhale, 12 Aralık 2023 tarihinde saat 10.00’da Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde yapılacak.



Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Banaz ilçesine bağlı Corum köyünde bulunan 16.252 metrekarelik arsayı ihale ile satacağını açıkladı. Buna göre, ihaleye katılmak isteyen vatandaşların, 25.000 Türk Lirası tutarında geçici teminat yatırmaları gerekmektedir. Sonrasında, taşınmazın tahmini satış bedeli ise 250.000 Türk Lirası olarak kaydeildi.

usakpostasi. com'da yer alan bilgilere göre; İhale şartnamesi, Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden temin edilebilecek. Taşınmazın özellikleri Taşınmazın özellikleri belirtildi. 

Taşınmaz No: ***********
Pafta/Ada/Parsel: K23-B-23-B-3/117/2
İmar Durumu: Hayır
İmar Özellik Adı: Yasal Dayanak 2886 / 45
Taşınmaz Yüzölçümü: 16.252,39 metrekare
Hazine Hissesi/Satılacak Yüzölçümü: 16.252,39 metrekare
İhalede en yüksek teklifi veren kişi, taşınmazı satın alma hakkını elde edecek.

ARSA NE DEMEK?

Arsa, belediyelerin sınırları içerisinde yer alan ve belediyeler tarafından parsellenen, üzerlerine taşınmaz bir yapı inşa edilebilen toprak parçalarına arsa adı veilir. Bu toprak parçaları imara ve yerleşime açık alanlardır. Emlak Vergisi Kanunu gereğince her arazinin bir arsa olmadığı, ancak her arsanın bir arazi olduğu kabul edilir.

ARSA VE TARLA ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Tarla, Tarıma elverişli olan, sınırlı ve belirli toprak parçası olarak belirtilmektedir. Arsa ise; İmar uygulaması olan ve üstüne bina yapılabilen, tarım yapılmayan, parsellenmiş, belediye sınırları içinde kalan toprak parçası olarak ifade edilmiştir. Kaç çeşit arsa vardır sorusuna cevap verecek olursak, arsalar kendi içerisinde imarlı arsa , imarsız arsa, kamu arsası ve ticari arsa olarak 4'e ayrılmaktadır. 

HER ARSAYA EV YAPILIR MI?

Her arsaya ev yapılır mı ? Arsanızın üzerine ev yapmadan önce dikkat edilmesi gereken ilk madde “arsanızın imar durumudur” ve şartlarıdır.  Buna göre, arsanızın konut imarına uygun olup olmadığı ise belediyeler aracılığı ile sorgulanmalıdır. Konut imarlı bir arsa üzerine ev yapmada herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Konya Selçuklu'da 14 adet arsa satılıyor! KDV'den muaf arsa sahibi olabilirsiniz!

Edremit Belediyesi arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor! 90 milyon TL'ye!

Belediyeden imarlı 13 arsa! İhalesi 13 Aralık'ta!

Eyüpsultan Belediyesi'nden Kemerburgaz'da 754 milyon TL'ye KDV'den muaf konut imarlı arsa!


Geri Dön