28 / 04 / 2024

1952 yılında İstanbul Belediyesi'ne ait 4 bin arsa varmış!

1952 yılında İstanbul Belediyesi'ne ait 4 bin arsa varmış!

Emlak Müdürlüğü tarafından İstanbul'da belediyeye ait 4 bin arsa olduğu tespit edilmiş.



Emlak Müdürlüğü İstanbul Belediyesi'ne aşt 4 bin arsa olduğunu tespit ederek bunlardan 2 bin adetinin inşaata müsait olduğuu tespit etmiş.

ARSALAR KİRAYA VERİLSİN!

Emlak Müdürlüğü bu arsaların kiraya verilmesini talep etmiş. İki bin arsanın kira isteyenlere vererek üzerine inşaatlarıın yapılmasına izin verilip ardından inşaat ile arsanın tekrar geri alınabilecerği belirtilmiş. Hatta İnci ve Akıncı sinemaları'nın bu şekilde yapıldığına da vurgu yapılmış. 

Söz konusu haber 31 Temmuz 1952 Vatan Gazetesi'nde ''Belediyenin şehirde 4.000 arsası var'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

''Belediyenin şehirde 4000 arsası var
Emlak müdürlüğünce şehirde belediyeye ait dört bini mütecaviz arsa tespit edilmiştir.
Emlak müdürlüğü ve belediyenin bu işle alakalı komisyonu bu dört bin arsadan iki bin tanesinin inşaata müsait olduğunu ileri sürerek bunların kira ile isteyenlere verilmesini ve muayyen bir seneden sonra bu arsaların tekrar belediyeye intikali hakkında İl Genel Meclisine bir teklifte bulunacaktır.

Hatırlarda olduğu üzere Ermeni vakıfları da aynı şekilde kendisine ait arsaları bu şekilde kiraya vermekte ve muayyen bir senenin hitamında arsa üzerine yapılan inşaatla beraber tekrar devir almaktadır. İnci ve Akın sinemaları da Ermeni vakıflarının bu şekilde yaptırdığı inşaat cümlesinden bulunmaktadır. Emlak müdürlüğünün ve diğer belediye mensuplarının Şehir Meclisine yapacakları bu teklifin müsait karşılanacağı ümit edilmektedir''

1941'de Mısır Çarşısı'nın restore edilmesine karar verilmiş!

Emlakta Nostalji: 1942'de imar ve inşaata dair yeni yönetmelik!

Geri Dön