28 / 04 / 2024

1988 yılında Laleli'de 90 metrekare arsa 1 milyar liraya satılmış!

1988 yılında Laleli'de 90 metrekare arsa 1 milyar liraya satılmış!

Reşat Altın'ın 155 bin 150 liraya satıldığı 1988 yılında, Laleli'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 90 metrekare büyüklüğündeki arsa, metrekaresi 11 milyon 111 bin 111 liradan 1 milyar liraya satılmış.



1988 yılında Laleli de 90 metrekare arsa 1 milyar liraya satılmış!


İstanbul Belediyesi'nden karlı satış


Belediye'nin bir milyar liraya sattığı 90 metrekarelik arsayı arkadaşımız gösterirken (üstte). Arsayı satın alan işadamı Ahmet Araç (küçük fotoğraf). Genel sekreter Atanur Oğuz da (altta) arsanın satışından çevre düzenlemesine bir milyarlık katkı sağladıklarını belirtti. 


90 metrekare ama... 1 milyara ARSA


Abdullah ÖĞÜLMÜŞ


Laleli'deki 90 metrekarelik arsayı 1 milyar liraya satan Anakent Belediyesi Genel Sekreteri Atanur Oğuz, ''Belediye malı deniz, yemeyen domuz devri kapandı'' dedi.


1988 yılında Laleli de 90 metrekare arsa 1 milyar liraya satılmış!


Belediye'den karlı alışveriş


90 m2 arsa 1 milyar lira


Rekor satışı gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Atanur Oğuz, ''Arsayı alanlar yola cepheli turistik otel yapacaklar, biz de aldığımız 1 milyarla çevreyi yeşillendirme çalışmalarımıza hız katacağız. Her hizmet, tüccar belediye düşüncesiyle gerçekleştirildi'' dedi.


Arsayı alan Ahmet Araç da, ''Belediye çok pazarlıkçı, bir milyardan kuruş inmedi, mecburdum, aldım.'' şeklinde konuştu.


Abdullah ÖĞÜLMÜŞ


   İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, Laleli'de 90 metrekarelik bir arsasını 1 milyar liraya sattı. Kamu yararına kullanmaya elverişli olmadığı için metrekaresi 11 milyon 111 bin 111 liradan satılan 22.5 metre boyunda ve 4 metre enindeki arsa Kimya Fakültesi karşısında, yıkılarak yeşillendirilen esi Migros arsasının bitişiğinde yer alıyor. 

   Rekor satışı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Atanur Oğuz, ''Belediye malının deniz, yemeyenin domuz olduğu dönemin çoktan kapandığını ve her hizmetin tüccar belediye düşüncesiyle gerçekleştirildiğini'' belirterek, şunları söyledi:

   ''Arsa satışından 2 ayrı açıdan kazançlıyız. Birinci arsayı satın alanlar yola cepheli turistik otel yapacaklar, ikincisi sağlanan gelirle çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarına 1 milyar liralık ilave bir iş daha yapılabilecek.''

   

SAHİBİ: ''MECBURUM''


   İstanbul'da 90 metrekare arsa için 1 milyar lira ödeyen Ahmet Araç, ''Arsayı mecbur olduğu için satın aldığını'' söyledi ve şöyle dedi:  

   ''Satın aldığım arsanın bitişiğinde 120 yataklı turistik otel yapıyorum. Belediye Migros ve Koska Helvacısı'nın bulunduğu binaları yıkıp, yeşillendirince, otelimin bitişiğinde hiçbir işe yaramaz 90 metrekare boş alan çıktı. Eğer burasını alabilirsem, otelim Laleli'ye cepheli olacak ve çok değer kazanacaktı. Arsaya talip oldum, fakat belediye çok pazarlıkçı. 1 milyardan kuruş inmedi. Ben de mecbur kaldım ve arsayı 1 milyara satın aldım.''  


1988 yılında Reşat Altın 155.150 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 26 Ocak 1988



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön