27 / 04 / 2024

1990 yılında Beşiktaş'a dev spor kompleksi yapılacakmış!

1990 yılında Beşiktaş'a dev spor kompleksi yapılacakmış!

1990 yılında Beşiktaş Belediye Başkanı Ayfer Atay, Beşiktaş'a dev bir spor tesisi yapılacağını açıklamış. 1990 yılında tamamlanacak, 57 bin dönümlük arazi üzerine kurulacak spor tesisinden amatör kulüpler faydalanacakmış.



1990 yılında Beşiktaş a dev spor kompleksi yapılacakmış!


Amatör kulüplere stat, basketbol ve voleybol sahası


Beşiktaş'a dev tesis


Belediye Başkanı Ayfer Atay, 57 bin dönümlük arazi üzerine kurulacak spor tesislerinin bu yıl içinde tamamlanacağını söyledi.


Amatör kulüplerin hizmetine verilecek tesislerde stadyum, basketbol, voleybol sahaları ile altı tenis kortu, bir halı saha, çay bahçeleri, yeşil alan bulunacak.


Fatma KÖRÜNOĞLU


   Beşiktaş Belediye Başkanı Ayfer Atay, seçim öncesinde Beşiktaş amatör kulüplerine vaat ettiği spor tesislerinin bu yıl içinde tamamlanacağını açıkladı. Amatörlere spor tesisi yapmakta kararlı olduklarını belirten Atay, ''Levent'te yapılacak spor tesislerinin içinden bölge trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak bir yoldan geçirilecek'' dedi.

   Spor tesislerinin 57 dönüm arazi üzerinde kurulacağını belirten Atay, bu alanın bir bölümünün Karayolları'na ait olduğunu kaydetti. Beşiktaş Belediye Başkanı Ayfer Atay, yerel seçim öncesi vaat ettikleri alternatif yolun bir kısmının spor tesislerinin içinden geçeceğini bildirerek, ''Yapacağımız bu yolla Nispetiye Caddesi'nde büyük oranda rahatlama olacaktır. Bu yolun altyapı çalışmalarını biz, asfaltlama çalışmalarını ise Karayolları yapacak'' dedi.

   Beşiktaş bölgesinde arsa fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirten Ayfer Atay, belediyenin elinde fazla arsa olmadığını bu yüzden 


1990 yılında Beşiktaş a dev spor kompleksi yapılacakmış!


çukurları doldurarak yeşil alan, arsa yaratmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Levent'te yapılan spor tesisinin, moloz taş yığınlarının, pisliklerin atıldığı alanların temizlenmesi yoluyla elde edildiğini kaydeden Atay, Beşiktaş'ta 8 tane amatör kulüp olduğunu ve tesislerinde bir çim saha, tribünler, tribünlerin altında spor salonları, iki voleybol-basketbol sahası, 6 tenis kortu, bir halı saha, bir idman sahasının yanı sıra içinden sirkülasyon sayesinde sürekli akan bir suyun bulunduğu yeşil alan, çay bahçeleri ve yönetim binası bulunacak.

   Tesisin içinde kurmayı düşündükleri halı saha ile tesisin bakım masraflarının karşılanması için gelir yaratmayı düşündüklerini de ifade eden Ayfar Atay, spor kompleksinin 1990 yılının son aylarında amatör kulüplere teslim edileceğini belirtti.


Milliyet Gazetesi 8 Nisan 1990



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön