29 / 04 / 2024

1990 yılında Pendik'te 25 bin dönüm arazi kanunsuz şekilde imara açılmış!

1990 yılında Pendik'te 25 bin dönüm arazi kanunsuz şekilde imara açılmış!

1990 yılında Pendik Göçbeyli'de 25 bin dönüm orman arazisi kanunsuz olarak inşaat sahasına dönüştürülüyormuş. Mustafa Kemal Derinkök, 25 bin dönüm orman arazisini yerleşim alanı olarak açmaya başlamış.



1990 yılında Pendik te 25 bin dönüm arazi kanunsuz şekilde imara açılmış!


25 bin dönümlük yeşil, betonlaşacak


Ormanı çalıyorlar


Pendik'te 25 bin dönüm orman alanının kanunsuz şekilde imara açılmak istendiğini belirten Belediye Başkanı Köseoğlu, İl İmar Müdürü ile Orman Genel Müdürlüğü'nü suçladı.


Pendik Belediye Başkanı Burhan Köseoğlu, Göçbeyli'de 25 bin dönüm orman arazisinin kanunsuz olarak


1990 yılında Pendik te 25 bin dönüm arazi kanunsuz şekilde imara açılmış!


inşaat sahasına dönüştürüldüğünü ileri sürdü.

   Köseoğlu, dün düzenlendiği basın toplantısında orman arazisinin bir kişi tarafından katledildiğini ileri sürerek, şunları söyledi:

   ''İlçemize bağlı Göçbeyli Köyü'nün bütün düzenlemeleri İl İmar Müdürlüğü, Valilik ve Bakanlık elindedir. Göçbeyli bir orman sahasıdır. Mustafa Kemal Derinkök adlı şahıs 25 bin dönüm orman arazisini, Orman Kanunu hükümlerine aykırı bir şekilde yerleşim alanı olarak açmaya başlamıştır. Burada İl İmar Müdürlüğü'nün ve Orman Genel Müdürlüğü'nün büyük sorumlulukları vardır. Göçbeyli, Ömerli Barajı'nın içme suyu ve su toplama havzasındadır ve koruma kuşağı bölgesidir. Zamanında devlet tarafından ağaç dikilerek ormanlaştırılmış. Bu orman arazisinde konut yapmak katliamdır.''


Tercüman Gazetesi 24 Ağustos 1990



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön