04 / 05 / 2024

2 ayda 6.500 kişi evinin değerini Emlakjet’ten öğrendi!

2 ayda 6.500 kişi evinin değerini Emlakjet’ten öğrendi!

Emlakjet ve Endeksa iş birliği ile 2 ay önce başlatılan ve kullanıcılara satmak veya almak istedikleri konutun özelliklerini girerek gerçek fiyatını görme fırsatı sağlayan “Evinin Değerini Öğren” uygulaması yoğun ilgi gördü. 




Bu kısa sürede evinin değeri konusunda teknolojinin imkanlarından yararlanarak doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmak isteyen 6 bin 500 kişi Emlakjet’e yöneldi. 

 

Yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet ve otomatik gayrimenkul değerleme platformu Endeksa iş birliğiyle Emlakjet kullanıcılarına sunulan “Evimin Değeri” uygulaması kısa sürede ilgi gördü. 

 

Ev almak ya da satmak isteyenlerin ilgili konutun özelliklerini girerek gerçek fiyatını görmesini sağlayan ürünün eylül ayında hayata geçirilmesinden bu yana geçen 2 ay içinde yaklaşık 6.500 kişi evinin değerini tek tıkla öğrenmek için Emlakjet’e başvurdu. Bu kısa sürede üründen yararlanan kullanıcı sayısı bir ayda yaklaşık yüzde 50 artış gösterdi. Evinin değerini öğrenen kullanıcılar arasında emlak danışmanlarını arayarak işlem yapmak isteyenlerin sayısı ise yüzde 20 arttı. Bu artış gerçekten emlak alım-satımı ile ilgilenenlerin bu hizmetten yararlandığının bir göstergesi oldu.

 

Moral: “Evini hızlı satmak isteyenler uygulamayı sevdi”

 

2 ayda 6.500 kişi evinin değerini Emlakjet’ten öğrendi!

 

Emlakjet Genel Müdürü Gizem Moral, kullanım verilerine ilişkin değerlendirmesinde, “Bu alandaki büyüme hızı şimdiden bize gösterdi ki, ‘online değerleme’ önümüzdeki dönemin hızla gelişen bir trendi olacak. Endeksa iş birliğiyle sunulan ürün, konut araştırmalarında online teknolojinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Konut yatırımında satışta evine doğru fiyat koymak, o bölgedeki satış kabiliyetini önemli ölçüde etkiler. Doğru fiyat belirlenirse, evini satmak isteyenler bilmeden değerinin altında satmaz veya değerinin çok üzerinde bir fiyat koyarak uzun süre alıcı beklemek durumunda kalmaz. Emlakjet olarak hayalindeki evi arayanlara yaratıcı çözümler sunmak için teknolojik altyapımıza önemli ölçüde yatırım yapıyoruz'' dedi.

 


Öğüt: “Endeksa veritabanı anlık olarak güncelleniyor”

 

2 ayda 6.500 kişi evinin değerini Emlakjet’ten öğrendi!

 

Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt ise Endeksa teknolojisine ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Endeksa.com olarak gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanıyoruz. Sisteme herhangi bir konutun konum ve özelliklerini giren herkes piyasa değerine anında ulaşıyor. Endeksa veritabanı, Türkiye genelinde 600’e yakın Endeksa uzmanının tüm illerde yaptığı araştırmalar ile anlık olarak güncelleniyor. Bu bilgiler öncelikle analiz ediliyor, tutarlılık ve doğruluk kontrollerinden geçiriliyor. Yeterli güvenilirlik düzeyine ulaşmayan verilen analizlere dahil edilmiyor. Ardından, Endeksa makine öğrenimi yöntemlerini kullanarak düzenli aralıklarla bölgesel düzeyde değer tahmin modelleri inşa ediyor''


Geri Dön