27 / 04 / 2024

2-B yasasında tarih ne zaman

2-B yasasında tarih ne zaman

Bir televizyon programına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan 2-B'nin önemli ve hassas bir konu olduğunu söyledi...



Hükümetin, orman vasfını yitirmiş arazilerin satışına ilişkin "2-B" çalışmasında son aşamaya geldiği öğrenildi. Bir televizyon programına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan 2-B'nin önemli ve hassas bir konu olduğunu söyledi. Babacan, 2-B ile ilgili düzenlemeyi seçimden sonraya bırakmamayı düşündüklerini, en kısa sürede tamamlayıp Meclis'e sunmayı istediklerini söyledi. Babacan, çalışmanın belli bir noktaya geldiğini kaydetti.

Elektrik ve suya kolaylık

Vergi ve sigorta primi borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik Başbakan Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapacağını kaydeden Babacan, "Buna ilişkin  düzenlemeyi en geç kasım ayında tamamlamayı hedefliyoruz. Elektrik, su ve emlak vergisi borçları da yeniden yapılandırılacak. Düzenlemenin kapsamını vatandaş açısından geniş tutmak istiyoruz" dedi. Özelleştirmede oldukça başarılı olduklarını dile getiren Babacan, şunları söyledi:

"Bütün bu çalışmalarda kesin takvimler ortaya koymak güç oluyor. çıkıyor. Bu yıl özelleştirme geliri 3.9 milyar dolarda kalacak. Köprü-otoyol özelleştirmeleri mümkün olduğunca erken olsun isteriz."
Bugün

 


Geri Dön