05 / 05 / 2024

2 bin 500 lira doğal gaz yardımı alabilirsiniz! Doğal gaz desteği nasıl alınır? Kimler doğal gaz yardımı alabilir?

2 bin 500 lira doğal gaz yardımı alabilirsiniz! Doğal gaz desteği nasıl alınır? Kimler doğal gaz yardımı alabilir?

Geçtiğimiz şubat ayında başlatılan doğal gaz yardımında yeni gelişmeler yaşandı. Doğal gaz yardımından kimler, nasıl yararlanabilir. Doğal gaz yardımı ne kadar? İşte detaylar…



900-2500 LİRA OLARAK ARTIRDIK!

Yeni başvuru zaman diliminde ev sahipliği yanında kiracıları da doğal gaz desteğine aldık. Hane başı 900 TL ile 2 bin 500 TL olacak şekilde çoğalttık.

Kronik hastası, yaşam destek cihazı olan hanelere yüzde 5 ek edilecektir. 3 milyar TL’lik doğal gaz desteği vererek vatandaşlarımızı karda, kışta sıcak bir yuvaya kavuşturmakta son derece kararlıyız.''

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Doğal gaz yardımı başvuruları 5 Eylül 2022’den itibaren e-devlet üzerinden yapılıyor.

İhtiyaç sahibi olmak şartı ile birlikte doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve aynı zamanda doğal gaz aboneliği bulunan bütün vatandaşların yardımdan yararlanabileceği önceki dönemde açıklanmıştı.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, ''Kronik hastaların, yaşam destek cihazlarına bağlı şekilde ailelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazlası ile yapılacaktır. Şartları tutmadığı için diğer yardımlardan faydalanamayan 831 bin vatandaşımıza temmuz ayında 427 milyon destek vermiştik. 1.6 milyon kişinin 1 milyar TL’yi bulan ağustos ayı ödemelerini 7 Eylül 2022’de gerçekleştirdik.'' şeklinde konuştu.

Doğal gaz Tüketim Desteği'ne 'http://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' adresinden başvuru yapabilirsiniz.

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMELERİ NASIL ALINIR?

Doğal gaz ödemelerinin nasıl yapılacağına ilişkin, ödemenin hak sahibinin PTT kartına yatırılacağını bildirdi. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

2 bin 500 lira doğal gaz yardımı alabilirsiniz! Doğal gaz desteği nasıl alınır? Kimler doğal gaz yardımı alabilir?

Gram altının 2 ay sonra ne kadar olacağını açıkladı! Ardından “Kandırılmayın” dedi!

Asgari ücret 8 bin lirayı bulacak! Ünlü profesör canlı yayında açıkladı!

108 megapiksellik Huawei Nova 9 SE tam 1.500 lira indirimli! Herkes Vatan Bilgisayar’a! 18 Ekim 2022 fiyat listesi


Geri Dön