29 / 04 / 2024

Asgari ücret 8 bin lirayı bulacak! Ünlü profesör canlı yayında açıkladı!

Asgari ücret 8 bin lirayı bulacak! Ünlü profesör canlı yayında açıkladı!

2023 asgari ücret için sabırsızlık içindeki heyecan devam ediyor. Son olaraksa Prof. Dr. İbrahim Güran Yumuşak, tahmini asgari ücret rakamını açıkladı. İşte detaylar…



Türkiye'de milyonlarca çalışan aralık ayında açıklanacak olan 2023 yılının asgari ücret rakamını sabırsızlıkla merak ediyor. 2023 yılına son iki buçuk ay kalmışken asgari ücret ile ilgili tahminler alanında uzman kişilerden, açıklamalar ise AK Parti hükümetinden gelmeye devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz gün konu ile ilgili olarak bir takım açıklamalarda bulundu. Bilgin,  "Aralık ayında tekrar asgari ücret komisyonu toplanacak, bir araya gelecek. Bu tahribatı, enflasyonun emekçi vatandaşları üzerindeki tahribatını ortadan kaldıracak olan bir düzenleme yapacağız" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÇOK DAHA FARKLI HAZIRLIK VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konu ile ilgili olarak Kazakistan dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda bu konu ile ilgili olarak çalışmaları başta Vedat hocamız olmak ile birlikte arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı olan bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum. Fakat biz, havada uçuşan değil ama yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşmiş olsun” şeklinde konuştu.

Prof.Dr. İbrahim Güran Yumuşak ise A Haber ekranlarında yayınlanan Memleket Meselesi programına konuk oldu. Yumuşak, burada asgari ücretin 2023’te ne kadar olacağına yönelik tahminlerde bulundu.

Asgari ücret 8 bin lirayı bulacak! Ünlü profesör canlı yayında açıkladı!


Geri Dön