30 / 04 / 2024

Yasalaşırsa 2023 asgari ücret 8 bin 690 lira olacak! Teklif TBMM komisyonuna gitti!

Yasalaşırsa 2023 asgari ücret 8 bin 690 lira olacak! Teklif TBMM komisyonuna gitti!

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi teklisi Meclis komisyonuna gönderildi. Verilen teklifte işveren sigorta prim desteği ise yüzde 58 şeklinde artırıldı. Eğer bu teklif yasalaşırsa, 2023 asgari ücretin 8 bin 690 lira civarında olacağı öngörülüyor. İşte detaylar…



Dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin sunumu için adım attı. Yeni bütçedeki kalemler 2023 asgari ücretinin belirlenmesinde ise önemli rol oynayacak.  Bütçede en dikkat çeken kalemlerden biri ise işveren sigorta prim desteği oldu. 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nde işveren sigorta prim desteği, yüzde 58 şeklinde artırıldı. Asgari ücreti ise belirleyen en büyük işveren maliyetlerinden biri olan sigorta prim desteğindeki bu artış oranı yapılan asgari ücret hesaplamalarına ise heyecan kattı. Bu artışın asgari ücret ile ilişkilendirilmesi durumunda 5 bin 500 lira olan asgari ücretin 8 bin 690 liraya kadar yükselebileceği düşünülüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN HEYECANLANDIRDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli iddiaların ortaya konuşulduğu asgari ücrete yapılacak olan zam konusunda, "Asgari ücret zammı ile ilgili bundan öncekilerden çok daha farklı bir şekildeki hazırlık içerisindeyiz" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri ise milyonlarca insanı heyecanlandırdı. 

ASGARİ ÜCRETE EN KAPSAMLI MÜDAHALE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de konu ile ilgili olarak, "Asgari ücrete önümüzdeki aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan korumuş olacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

2023 SENESİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇESİ

Tüm bunların haricinde ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da, "2023 senesi Merkezi Yönetim Bütçesi'nde bütçe giderlerinin 4 trilyon 470 milyar Türk Lirası, bütçe gelirlerinin 3 trilyon 810 milyar Türk Lirası olacağı öngörülmektedir" dedi.

Yasalaşırsa 2023 asgari ücret 8 bin 690 lira olacak! Teklif TBMM komisyonuna gitti!


Geri Dön