13 / 05 / 2024

Asgari ücrette zam heyecanı! Peş peşe açıklandı duyan dondu kaldı! 2023'te asgari ücret 8 bin TL mi olacak?

Asgari ücrette zam heyecanı! Peş peşe açıklandı duyan dondu kaldı! 2023'te asgari ücret 8 bin TL mi olacak?

Yıl sonunun yaklaşmasıyla birlikte asgari ücretin ne kadar olacağı merakla araştırılıyor. Peki 2023'te asgari ücret ne kadar olcak? İşte detaylar...



Asgari Ücret zam oranları konusunda araştırmalar tam gaz devam ediyor. Yeni yıla artık iki ay gibi kısa bir zaman kala binlerce asgari ücretli çalışanın gözü kulağı, yapılacak olan zam oranına çevrildi. 

Asgari ücrete ilişkin açıklamalar peş peşe gelirken son olarak Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un refah payı detayı merak uyandırdı. Asgari Ücret bilindiği üzere her yıl Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından Aralık ayı içerisinde düzenlenen toplantıdan sonra belirleniyor. Asgari ücretin belirlenmesinde enflasyon tutarı büyük bir önem arz ediyor. Fakat son dönemde yapılan zam oranlarına bakıldığında sadece enflasyon tutarı kadar değil bu oranların üzerinde bir artış olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Öyle ki Ak Parti cephesinden yapılan son açıklamada refah payı detayına yer verildi. 

Asgari ücrette zam heyecanı! Peş peşe açıklandı duyan dondu kaldı! 2023 te asgari ücret 8 bin TL mi olacak?

ZAM HEYECANI DEVAM EDİYOR!

Enflasyonun yükselmesi ile Temmuz'da asgari ücrete ara zam yapıldı. 2022’de ara zam alanlar sadece asgari ücretliler olmadı. Kamu görevlileri ve emeklilerin maaşlarına da zam yapıldı.

Asgari ücretli çalışanların net ücreti ise Temmuz ayında uygulanan zam ile beraber 5 bin 500 liraya çıktı. Yıl sonuna yaklaşırken, yaklaşık 14 milyon emekli, 5 milyon kamu çalışanı ve 8 milyondan fazla asgari ücretle çalışan vatandaş maaşlarına yapılacak zam oranını merak ediyor. Peki 2023 Asgari Ücret zam oranı yüzde kaç olacak? 2023'te asgari ücret kaç TL olacak? İşte Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve uzmanların dikkat çeken görüşleri...


Geri Dön