25 / 07 / 2024

Asgari ücrette zam heyecanı! Peş peşe açıklandı duyan dondu kaldı! 2023'te asgari ücret 8 bin TL mi olacak?

Asgari ücrette zam heyecanı! Peş peşe açıklandı duyan dondu kaldı! 2023'te asgari ücret 8 bin TL mi olacak?

Yıl sonunun yaklaşmasıyla birlikte asgari ücretin ne kadar olacağı merakla araştırılıyor. Peki 2023'te asgari ücret ne kadar olcak? İşte detaylar...


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Asgari ücrette zam heyecanı! Peş peşe açıklandı duyan dondu kaldı! 2023 te asgari ücret 8 bin TL mi olacak?

2023 ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI NE KADAR OLACAK? 

Konuya ilişkin son olarak Milliyet'e değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Başkanvekili Numan Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı; "Yıl sonunda bir miktar refah payını da koyarak herkesin tatmin olacağı, iyi oldu diyebileceğimiz bir asgari ücret gündeme gelecektir. İnşallah asgari ücretli, emekli ve memur maaşlarındaki atışlarla da vatandaşlarımız rahat bir nefes alacaktı."

Yıl sonunda yapılacak zam oranına ilişkin Ak Parti Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından sonra Vergi Uzmanı Muhammet Bayram durumu şu şekilde yorumladı; "Sene sonunda asgari ücrete enflasyon kadar bir artışın yapılması bekleniyor. Şimdiden rakam tahminleri yapabiliyoruz. Geçtiğimiz Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 30'luk bir zam yapılırken enflasyon oranının yüzde 42 enflasyon vardı. Yani asgari ücretlinin 2022'nin ilk 6 ayında yüzde 12'lik bir alacağı fark var. Şu an asgari ücretlinin yüzde 22 ve kalan üç ayın enflasyon oranı kadar bir artışın yaşanmasının beklendiğini bu da yüzde 35-40'lara tekabül ediyor." 

Konuşmasına tahmini maaş beklentisini veren Bayram "En az yüzde 40’lık bir artışla 5 bin 500 lira olan asgari ücret 7 bin 700 lira seviyesine geliyor. Buna refah payının eklenmesi ile asgari ücretin 8 bin lira seviyelerine gelmesini tahmin ediyoruz" diye ifade etti.

Ziraat Bankası zamlı emekli promosyonunun hesaplara yatacağı günü açıkladı! O tarihte...

1 Ocak 2023 emekli zammını duyan şok oldu! 3 aylık hesaplamada şok deprem! Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı zammına bakın!

Polis maaş promosyonu ne zaman hesaplara yatacak? 27 bin TL'lik promosyonda şok! Şimdi bu tarihe bakın!


Geri Dön