09 / 05 / 2024

2 büyük depremi de hasarsız atlatıp simge olmuştu! O bina için gelen yıkım kararına İnşaat Mühendisleri Odası isyan etti

2 büyük depremi de hasarsız atlatıp simge olmuştu! O bina için gelen yıkım kararına İnşaat Mühendisleri Odası isyan etti

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi çeklinde nitelendirilen depremlerde çevresindeki yıkıma karşın ayakta kalan İMO Kahramanmaraş Temsilciliği binası, rezerv alanda kaldığı için yıkılacak. Mühendisler, söz konusu binanın yıkılmaması gerektiğini belirtiyor.



6 Şubat tarihindeki depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ın merkezinin yeniden tasarlanması amacıyla hazırlanan plan kapsamında rezerv alana giren yapılardan bir tanesi de İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Temsilciliği binasıydı.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer’in rezerv alanda kalan yapıların yeni tasarıma uymaması sebebiyle hasarsız da olsa yıkılacaklarını açıklamasından sonra İnşaat Mühendisleri Odası  Adana  Şube Başkanı Hıdır Çak ve yönetim kurulu üyeleri şehre geldi. Çak ve üyeler, Kahramanmaraş temsilciliğinde buluştu.

Mühendisler konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda söz konusu binanın yıkılmaması gerektiğini söyledi. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hıdır Çak binanın ayakta kalmaya devam etmesi gerektiğini söylerken, İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Temsilcisi Ökkeş Buğra Dalkıran da  binayı yıktırmamak için direneceklerini dile getirdi. İşte Hıdır Çak ve Ökkeş Buğra Dalkıran'ın açıklamaları...

2 büyük depremi de hasarsız atlatıp simge olmuştu! O bina için gelen yıkım kararına İnşaat Mühendisleri Odası isyan etti

AYAKTA KALMAYA DEVAM ETMELİDİR

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hıdır Çak , rezerv alana girdiği için yıkımı gerçekleştirilecek yapılardan İMO Kahramanmaraş Temsilciliği binasının yıkıntıların arasında ayakta kalarak depremin simgesi olduğunu dile getirerek, “Bir kanıt ve simge niteliğindeki yapımız şimdi yok edilmeye, unutturulmaya, toplum hafızasından silinmeye çalışılıyor. Yapımız; yok edilmek yerine, deprem dirençli binalar yapılabilir gerçekliği unutulmasın, diye ayakta kalmayı sürdürmelidir” ifadelerini kullandı.

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hıdır Çak ayrıca konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu binayla ilgili bir değerleme raporu da hazırlattıklarını dile getirerek, “O değerleme raporuna göre, aşağı yukarı 30 milyon Türk Lirası bir rapor hazırlandı. Bu da, 30 milyon Türk Lirası'nın çöpe atılması demek” ifadelerini kullandı. 

İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Temsilcisi Ökkeş Buğra Dalkıran da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bu binayı yıktırmamak için direneceklerini dile getirdi.

Kira getirisi en yüksek 10 şehir! Listedeki sürprizler şaşırttı!

Ünlü avukattan çok konuşulacak kira paylaşımı! 

Prof. Dr. Naci Görür 'Bu anormal olasılık' dedi ve uyardı: 7.6'ya kadar deprem bekliyoruz!


Geri Dön