01 / 05 / 2024

2 milyondan fazla EYT’li bu haberi bekliyor! Promosyon en az 25 bin lira olacak!

2 milyondan fazla EYT’li bu haberi bekliyor! Promosyon en az 25 bin lira olacak!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi mecliste son aşamaya gelirken, emekliler için önemli bir toplu para anlamına gelen promosyon miktarları da şimdiden bankalarla görüşülmeye başlandı. Pek çok banka bu konuda çalışmalarını hızla tamamlıyor. Konuşulan rakam ise en az 25-30 bin lira bandında



 

EYT’den emekli olacaklara verilecek promosyon miktarında bankalar çalışmalarını hızla sürdürürken teklifler de birer birer açıklanıyor.

Hafta başında meclise sunulması beklenen EYT yasa tasarısı artık gün sayıyor.  EYT’liler ilk emekli maaşını ise Mart ayında almış olacak.  İzlenecek yol belli olurken, EYT’liler  promosyon konusunda da tatmin edici rakamlar verilmesini bekliyor.

Bankalar çalışmalarına son sürat devam ederken   EYT konusunda promosyon tekliflerini tek tek açıkladı. EYT’den yararlanarak emekli olacaklar, bu ödemeyi hemen alacağı için hepsini yakından ilgilendiriyor. EYT’den emeklilikte maaş, diğer emekliler gibi en düşük 5 bin 500 lira olurken, en düşük tazminat bedeli de 1 yıllık 9 bin 932 lirayı bulacak.

 2 milyondan fazla EYT’li bu haberi bekliyor! Promosyon en az 25 bin lira olacak!

20 BİN LİRANIN ÜSTÜNE ÇIKMALI

Posta Gazetesi’nden Hülya Çaylak’ın haberine göre,  şu an emekliler promosyon olarak en yüksek 7 bin 500 lira alıyor.

 Ancak bu miktarı çok düşük bulan EYT dernekleri, bu konuda adımlar atmaya başladı ve promosyon ödemesinin 20 bin liranın üstü olması talepleri yükselmeye başladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön