15 / 05 / 2024

2 milyondan fazla EYT’li bu haberi bekliyor! Promosyon en az 25 bin lira olacak!

2 milyondan fazla EYT’li bu haberi bekliyor! Promosyon en az 25 bin lira olacak!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi mecliste son aşamaya gelirken, emekliler için önemli bir toplu para anlamına gelen promosyon miktarları da şimdiden bankalarla görüşülmeye başlandı. Pek çok banka bu konuda çalışmalarını hızla tamamlıyor. Konuşulan rakam ise en az 25-30 bin lira bandında



2 MİLYONU AŞKIN EYT’LİYİ İLGİLENDİRİYOR

EYT’den emekli olup çalışmayı sürdürecek olanlardan 1 yıl ve üzeri çalışma süresi bulunan kişiler, kıdem tazminatlarının kaç lira olacağını araştırırken, ilk etapta emeklilik hakkı kazanacak 2 milyonu aşkın EYT’li de promosyon miktarını merak ediyor.

EYT’liler, ilk maaşlarını almalarının ardından bankalarla promosyon pazarlığına oturacak. Bankalar ise yeni müşteri kazanmak için promosyon yarışına çoktan hazırlanmış durumda.

YÜKSEK PROMOSYON VEREN BANKA KAZANACAK

Şu an bankaların verdiği emekli maaş promosyonu en  yüksek 7 bin 500 lira civarında. Bu rakamların yüksek enflasyonda çok düşük kaldığını Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği’nden Meral Karadağ, “Tüm EYT’liler yasanın çıkmasını bekliyor. Bankalar da bu bekleyiş içinde. Biz dernek olarak bankalarla görüşmelerimize başladık. Asgari ücret miktarının 8 bin 500 lira olduğu bir dönemde 7 bin 500 lira promosyon miktarını kabul edemeyiz. Bankaların promosyon ödemelerinde 20 bine kadar çıkmasını bekliyoruz. En yüksek promosyonu verenle anlaşırız” şeklinde konuştu.

2 milyondan fazla EYT’li bu haberi bekliyor! Promosyon en az 25 bin lira olacak!

25 -30 BİN LİRA ARASI

Bankalarla asıl pazarlığın mart ayında ilk maaşın ödenmesiyle başlayacağını vurgulayan  Meral Karadağ,  dernek olarak EYT’nin çıkması için olduğu gibi promosyonlar için de aynı şekilde sıkı mücadele vereceklerini kaydetti.

Yapılandırmada yeni müjde! O borçlara 4 yıla kadar vade yapılabilecek!

İki ilden daha haber geldi! Ekmeğe zam!

Emekliye Şubatta ikinci zam mı geliyor? En düşük maaş asgari ücret seviyesine çıkabilir!

EYT tasarısında yeni gelişme! Teklif, 8 maddeden 5'e düşürüldü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön