02 / 05 / 2024

Yapılandırmada yeni müjde! O borçlara 4 yıla kadar vade yapılabilecek!

Yapılandırmada yeni müjde! O borçlara 4 yıla kadar vade yapılabilecek!

Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketi, daha önce bulunmayan çeşitli yenilikler ve ödeme kolaylıkları da getiriyor. Yapılandırma paketinde özellikle yüklü borcu olanları sevindirecek haber ise 4 yıla kadar taksitle ödeme imkanı olacak.



Kamuya olan borçların temizlenmesini amaçlayan yeniden yapılandırma projesi, vatandaşlara pek çok kolaylık ve yenilik de getiriyor.  Çeşitli ödeme yöntemleri sunulacak projede, borcun ana miktarını ödeyip kalanı taksite böldürmek, hatta  4 yıl taksitle ödeyebilmek imkanı da bulunacak.

Toplam 24 maddeden oluşan borç yapılandırma paketi, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş'ın tarafından duyurulmuştu. TBMM’ye gelen 24 maddelik tasarı yasalaştığında,  kamuya borcu olan pek çok vatandaş rahat bir nefes alacak.

Sabah Gazetesinin haberine göre, prim, vergi borcu ve cezalar başta olmak üzere pek çok alanı kapsayan tasarıyla, vatandaşların yanı sıra firmaların da birikmiş borçları ve bunların oluşan faizleri temizlenecek.

 Yapılandırmada yeni müjde! O borçlara 4 yıla kadar vade yapılabilecek!

GSS VE BELEDİYE BORÇLARI DA KAPSAMA ALINDI

Bu yeni yapılandırma paketinin eski yapılandırmalardan farkı ise kapsamının çok daha genişletilmiş olması.  Bu yapılandırmada ayrıca, daha önce kapsam dışı olan adli para cezaları da tasarıya eklenirken, Genel Sağlık Sigortası prim borçları ve belediyelere ait olan borçlar da kapsama alındı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön