15 / 05 / 2024

Yapılandırmada yeni müjde! O borçlara 4 yıla kadar vade yapılabilecek!

Yapılandırmada yeni müjde! O borçlara 4 yıla kadar vade yapılabilecek!

Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketi, daha önce bulunmayan çeşitli yenilikler ve ödeme kolaylıkları da getiriyor. Yapılandırma paketinde özellikle yüklü borcu olanları sevindirecek haber ise 4 yıla kadar taksitle ödeme imkanı olacak.



Tasarıda  yapılacak ödemelerin taksit sayısına da yenilik getiriliyor. Bundan önce iki ayda bir ödenen ve 36 aya varan vadeler bulunurken, yeni yapılandırma paketinde aylık olarak ödeme yapılacak ve  48 aya kadar vade yapılabilecek.

3 AYLIK SÜRE TANINIYOR

Getirilen bir başka yenilik ise vadelerde olacak. Yeni yapılandırma tasarısında, tarih uzun tutulurken, başvuru için de vatandaşlara daha fazla zaman tanınacak. Tasarıda borçlar için  31 Aralık 2022 tarihi ifade edilirken,  bu tarihten önce kesinleşmiş tüm borçlar kapsama alınıyor.

 Davalık ya da icralık durumdaki tüm alacak ve borçlar için de yapılandırma olanağı sunulan tasarıda,  vatandaşların borç yapılandırma müraacatlarını rahatça yapması için süre de uzun bir aralıkta belirlendi.

Yapılandırmada yeni müjde! O borçlara 4 yıla kadar vade yapılabilecek!

 Tasarıda başvuru için  3 aylık süre tanınarak, son başvuru tarihi olarak 30 Nisan 2023 belirlendi.

Yeni borç yapılandırma tasarısındaki yeniliklerden bir başkası da ödemesini aksatanlar için yapıldı. Daha önceki tasarılar bir takvim yılında iki taksit aksatma hakkı verirken, yeni düzenlemede bu sayı 3’e yükseliyor.

İki ilden daha haber geldi! Ekmeğe zam!

Emekliye Şubatta ikinci zam mı geliyor? En düşük maaş asgari ücret seviyesine çıkabilir!

EYT tasarısında yeni gelişme! Teklif, 8 maddeden 5'e düşürüldü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön