28 / 04 / 2024

Emekliye Şubatta ikinci zam mı geliyor? En düşük maaş asgari ücret seviyesine çıkabilir!

Emekliye Şubatta ikinci zam mı geliyor? En düşük maaş asgari ücret seviyesine çıkabilir!

Yapılan yüzde 30’luk zammın yeterli olmadığı görüşüne bir destek de meclisten geldi. Şubat ayında emeklilere yeni bir zam gelebileceği ve en düşük maaşın asgari ücret seviyesine yükseltileceği  haberleri, kulislerde dolaşıyor.



Maaşlara yapılan yeni yıl zam oranı  pek çok emekli tarafından yetersiz bulunmuştu.  Yeni gelen son dakika haberi ise emeklilerin yüreğine su serpecek.

Emeklilere yapılan yüzde 30’luk zam oranı, enflasyonun altında kaldığı gerekçesiyle  eleştirilere  konu olmuştu. Yeni gelişmeler ise bu konuda müjdeli haberlere gelebileceğini gösteriyor.

Gelen haberlere göre,  meclisin gündeminde emeklilere yeni bir zam yapılması konusu bulunuyor. Buna göre,  Şubat ayında yüzde 54,54  artış öngören bir zam daha yapılması talebi geldi.

 Emekliye Şubatta ikinci zam mı geliyor? En düşük maaş asgari ücret seviyesine çıkabilir!

Ocak ayının gelişiyle birlikte çalışanlara da emeklilere de yeni yıl zamları yapılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı karar doğrultusunda,  yeni yılda memurlara ve emekli maaşlarına yüzde 30  oranında zam gerçekleşti. Bu yeni zammın ardından emekli maaşları en düşük 5.500  liraya yükseldi.  Bugün gelen yeni bir haber ise emeklileri çok mutlu edecek çünkü emekli maaşlarına ikinci bir zam daha yapılabilir.

MİLYONLARCA EMEKLİYİ İLGİLENDİRİYOR

TBMM gündemi bu günlerde EYT başta olmak üzere oldukça yoğun şekilde yürütülüyor. Fakat dün gündeme gelen bir konu, gerçekleşmesi halinde milyonlarca emekliye can suyu olacak.  TBMM’de dün iktidar kanadının belirlediği yeni yıl maaş zamlarının, alım gücü ile karşılaştırılması ve yeniden değerlendirilerek zam yapılması talebi geldi.

Peki emeklilere ikinci zam gelecek mi?  Emekli maaşları kaç liraya yükselecek?  İşte ayrıntılar…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön