02 / 05 / 2024

SSK ve Bağkur emeklisine zam müjdesi! En düşük emekli maaşı 10 bin 350 TL'ye mi yükselecek? Kulislerde ne konuşuluyor? 

SSK ve Bağkur emeklisine zam müjdesi! En düşük emekli maaşı 10 bin 350 TL'ye mi yükselecek? Kulislerde ne konuşuluyor? 

Emekli maaşlarının iyileştirilmesine ilişkin çalışmalar start aldı. Emekli maaşı zammı çalışmaları, TBMM'nin açılmasıyla birlikte başlayacak. Peki, En düşük emekli maaşı 10 bin 350 TL'ye mi yükselecek? İşte detaylar...



Emekli maaşlarının iyileştirilmesine dair çalışmalar, TBMM'nin açılmasıyla birlikte başlayacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın en düşük emekli maaşını yükseltme talimatı verdiğini belirterek milyonlarca emekliyi sevindiren haberin detaylarını paylaşmıştı. 

Gelecek ay Meclis'in açılmasıyla birlikte emekliye zam düzenlemesi için detaylar netleşmeye başlayacak. Burada Hazine destekli 7.500 lira olarak en düşük emekli maaşı için bütçe çalışmaları devreye girecek. 2023 senesinin sonuna kadar emekli maaşı zammı için adım atılması bekleniyor.

Cumhuriyetin 100. yılına özel bir defaya mahsus olmak üzere emeklilere bayram ikramiyesi ödenmesi de gündemde konuluyor. Emekliye zam düzenlemesi için bütçe çalışmalarının neticelenmesi sonrası taslak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

SSK ve Bağkur emeklisine zam müjdesi! En düşük emekli maaşı 10 bin 350 TL ye mi yükselecek? Kulislerde ne konuşuluyor? 

EMEKLİYE EK İKARAMİYE

Erdoğan, memurlara verilecek zamların emeklilere de verileceğine işaret etti. Yapılan hesaplara göre Ocak ayında memurlar, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı ile beraber 6 aylık enflasyonun yaklaşık 10-12 puan üzerinde maaş zammı alacak.

Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Duman milyonlarca vatandaşın beklediği emekli maaşlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Duman, Orta vadeli projelerin açıklandığını hatırlatarak, bununla beraber Merkez Bankası'nın enflasyon verileri de hem Temmuz hem de Ağustos ayının enflasyon farkları belirlenince, bu yıl için enflasyon beklentisi yüzde 65'e yükselmiş olduğunu ve 3 Ocak 2024'te bu durum netlik kazanmış olacağını söyledi.

Duman, bu yıl enflasyon beklentisi tahmin edilen gibi yüzde 65 çıkarsa 6 aylık enflasyon farklı yüzde 37,76 olacağını ifade ederek, enflasyon farkının SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşını direkt etkilediğini söyledi.

SSK ve Bağkur emeklisine zam müjdesi! En düşük emekli maaşı 10 bin 350 TL ye mi yükselecek? Kulislerde ne konuşuluyor? 

"EN DÜŞÜK MEMUR AYLIĞI..."

6 aylık enflasyon beklentisinin tutması durumunda bugün itibarıyla 7 bin 500 lira maaş alan emeklinin, en düşük aylığı 10 bin 350 liraya yükselmiş olacağını söyleyen Duman, "Bu noktada yüzde 38'lik bir artış enflasyon tahminlerine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklisi için garanti diyebiliriz.

Aslında birden çok çözüm maddesi var. Bunlardan bir tanesi refah payı; Enflasyonun üstüne biraz daha eklemeye yapılabilir gibi görünüyor. Bir diğeri ise en düşük taban aylık denilen tutar olan 7 bin 500 Türk Lirası biraz daha yukarıya çıkartılabilir. Üçüncüsü ise, bugüne kadar çok gördüğümüz kamu çalışanlarına verilen seyyanen zam; bütün emeklilere enflasyon dışında şu kadar da seyyanen zam verilecek gibi bir formül gelebilir" dedi.

Depremden etkilenen KOBİ'lere bir destek de o bankadan geldi! 60 bin Euro ödenecek!

Üsküdar'da 3 adet konut 625 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! Vakıflar duyurdu: Ev alacaklar dikkat!

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!


Geri Dön