28 / 04 / 2024

En düşük emekli maaşı 11 bin 500 TL olacak mı? Son dakika zam gelişmesi! Emekliler hemen bakın!

En düşük emekli maaşı 11 bin 500 TL olacak mı? Son dakika zam gelişmesi! Emekliler hemen bakın!

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı en düşük emekliye yapılacak zam oranına çevrilmişken, uzman isim rakam ve tarih vererek açıkladı. Peki en düşük emekli maaşı 11 bin 500 TL olacak mı?



Milyonlarca emekli, maaşlara yapılacak yeni zammı dört gözle bekliyor. Emekliler maaşlarına ne kadar zam geleceğini sık sık araştırırken, uzman isimler de tahminlerini peş peşe açıklıyor. 

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, en düşük emekli maaşı için açıklamalarda bulundu ve iki farklı ihtimali işaret etti. 

En düşük emekli maaşı 11 bin 500 TL olacak mı? Son dakika zam gelişmesi! Emekliler hemen bakın!

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, konu ile ilgili açıklamasına "Sayın Bakan Vedat Işıkhan ve sayın Cumhurbaşkanının emekli maaşlarına düzenleme ile ilgili yaptığı açıklamalar vardı. Memur ve asgari ücrete yapılan zamların nihayetinde ‘emeklilerin zammın dışında kalması düşünülemez’ şeklinde açıklama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılacak olan zammın startını vermişti" ifadelerini kullanarak başladı. 

EMEKLİ ZAMMI İÇİN 2 FORMÜL

Ahmet Kurtuluş, ara zam beklentisinin güçlendiğine ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sene sonunda çalışmaların tamamlanması noktasında bir talebi olduğına dikkat çekti. 

"Emekli zamları ekim ayında Meclis’in açılması ile birlikte ilk gündeme gelecek olan madde diye düşünülürken, ‘acaba bu ocak zammı ile mi birleştirilecek, ocak ayındaki zam ile enflasyonun çok üzerinde bir artış mı olacak?’ sorularını gündeme getirdi" diye konuşan Kurtuluş, her iki ihtimalin de yüzde 50 yüzde 50 olduğunun altını çizdi. 

En düşük emekli maaşı 11 bin 500 TL olacak mı? Son dakika zam gelişmesi! Emekliler hemen bakın!

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, emekli maaşlarına ara zam ihtimalinin kuvvetlenmiş olmasının yanı sıra, ara zam yapılmayıp, Ocak ayında beklentilerin çok üzerinde zam yapılması ihtimalinin de bulunduğunu dile getirdi. 

Açıklamasında "Emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılmış olması, asgari ücrete yüzde 34 oranında zam yapılması ile birlikte emekliler ile arada 9 puanlık fark oluşmuştu" ifadelerine yer veren Ahmet Kurtuluş, en düşük emekli aylığının da 7 bin 500 lirada kaldığını belirtti. 

Kurtuluş, "Diğer emeklilere yüzde 25 zam yapılmasına rağmen en düşük emekli maaşına yönelik bir açıklama yapılmadı, memnuniyetsizlik ise buradan ortaya çıktı" işeklinde konuştu ve ilk etapta bütün emeklilere yapılabilecek bir zam ihtimalinin olduğunu vurguladı. 

"Ancak yılbaşında yapılacak zammın, asgari ücret ve memurlara yapılacak zamdan daha yüksek olma ihtimalini yüzde 50 ihtimalle düşünüyorum" ifadelerini de kullanan Kurtuluş, seyyanen artış ihtimaline de değindi. 

En düşük emekli maaşı 11 bin 500 TL olacak mı? Son dakika zam gelişmesi! Emekliler hemen bakın!

EMEKLİ MAAŞLARINA SEYYANEN ZAM YAPILIR MI? 

Seyyanen zam ihtimalini de yüzde 50 olarak gördüğüne dikkat çeken Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, "Ara zam yapılırsa ve burada 7500 TL, refah payı artışı ile birlikte 10 bin TL’ye sabitlenebilir. Ya da en düşük emekli maaşına zam yapılmaz, diyelim ki ocak ayında memurlara yapılacak zam yüzde 40 iken, emeklilere yüzde 50 oranında bir zam yapılabilir" açıklamasında bulundu. 

Konuyla ilgili çalışmaların başlatıldığının altını çizen Ahmet Kurtuluş, "Şu anda ara zam ihtimali yüzde 50 olarak gözüküyor. Seyyanen artış olabilir, sorunun çözülmesi için ihtimallerden bir tanesi de seyyanen artış" açıklamasında bulundu ve yılbaşında emekliye seyyanen zam yapılabileceğini düşündüğünü söyledi. 

En düşük emekli maaşı 11 bin 500 TL olacak mı? Son dakika zam gelişmesi! Emekliler hemen bakın!

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 11 BİN 500 TL 

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, en düşük emekli maaşı ile ilgili de konuştu. Ara dönemde zam yapılması halinde en düşük emekli maaşının en az 10 bin liraya yükselebileceğine dikkat çeken Kurtuluş, açıklamasını "Benim beklentim en düşük emekli maaşı ve diğer emeklilerin maaşlarına ara zam olmayacağı, yılbaşında yaklaşık yüzde 50 zam ile en düşük emekli maaşının 11 bin 500 TL civarına yükseltilebileceği yönünde" diyerek sürdürdü. 

Kendi beklentisinin ara zam değil de, Ocak ayında beklentinin üstünde bir artış yapılacağına ilişkin olduğunu da dile getiren Kurtuluş, "Mart ayındaki yerel seçimlerin arifesinde ben bu zamların mutlaka yapılacağını, etkisinin daha hissedilir derecede olacağı kanaatindeyim" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Emekliye ek zamda son dakika! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri acil bakın!

65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşında şok üstüne şok! Zamlı maaşlar buz kestirdi! Şimdi göz atın! 

Evde bakım maaşı ödemelerinde son dakika! Paralar hesaplara peş peşe yatırılıyor! Hemen kontrol edin!

Memurlara çifte zam müjdesi: Ek göstergeyle maaşlara 3 bin TL eklenecek! İkramiyelerdeki artış 80 bin TL'den başlayacak!


Geri Dön