27 / 04 / 2024

En düşük emekli maaşı 17 bin 2 TL olacak mı? Emekliler dikkat!

En düşük emekli maaşı 17 bin 2 TL olacak mı? Emekliler dikkat!

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesini talep ettiklerini belirtti. İşte o açıklama...



Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli aylıklarına ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu ve taleplerini tek tek dile getirdi. 

Kazım Ergün, 2023 yılı enflasyonunun tüketici fiyatlarında yüzde 64,77 olarak hesaplanmasıyla memur ve memur emeklisinin maaşına yüzde 49,25, işçi ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına ise yüzde 37,57 artış uygulanacağının altını çizdi. 

En düşük emekli maaşı 17 bin 2 TL olacak mı? Emekliler dikkat!

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇEKİLMELİ 

"Fiyat algısının kalmadığı ortamda, TÜİK enflasyonunun piyasa gerçeklerinden daha da uzaklaşması ve yüksek yaşam maliyeti, emekliyi çok büyük yoksulluğa doğru götürüyor. Hükümet yetkililerinin ve parlamentonun piyasanın gerçeklikleriyle yüzleşmesi gerekli" ifadelerini kullanan TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, açıklanan enflasyon oranları ve yapılan hesaplamaların hayatın olağan akışına aykırı olduğunun aşikar olduğunu söyledi. 

Memur ve memur emeklilerine uygulanacak yüzde 49,25'lik zamla emekliler arasındaki gelir adaletsizliğinin arttığının altını çizen Kazım Ergün, bu durumun ortadan kaldırılmasının emeklilerin ortak beklentisi olduğunu söyledi.  

Ergün, "TÜED olarak, en düşük emekli maaşlarının asgari ücrete çekilmesini, tüm aylıklara seyyanen zam uygulanmasını ve üzerine emekli zammı uygulanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

En düşük emekli maaşı 17 bin 2 TL olacak mı? Emekliler dikkat!

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, söz konusu yükselişlerin Hazine'ye oluşturacağı yükün, emeklilerin insan onuruna yaraşır bir hayat sürmesinden daha önemli olmadığını da söyledi. 

Emeklisi mutlu bir toplum için kalıcı, kapsayıcı ve emeklisini kalkındıran bir modelle geçilmesi çağrısı yapan Ergün, "Emeklinin problemlerinin gerçek çözümü intibaktır. Meclis'ten talep ve beklentimiz bir an önce intibak sürecinin başlatılması ve gerekli yasal düzenlemenin yapılmasıdır" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Bunların yanı sıra Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in aktardığına göre; 10 bin TL maaş alan memur emeklisinin yeni maaşı 14 bin 925 TL, işçi emeklisinin yeni maaşı 13 bin 757 TL olarak güncellendi. Bu durum emeklileri hayal kırıklığına uğratırken, emekliler arasında zam farkları ortaya çıktı. 

Ayrıca, kök aylıklarda da düzenlemeye gidilmediği için maaşı 7 bin 500 Türk Lirası'nda kalan binlerce emekli bulunuyor.

Konut, yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi?

Kira krizi gitgide büyürken Kiracılar Dayanışma Platformu’ndan son dakika açıklaması geldi: Nefes alamıyoruz!

Tüm zamları önceden bilen o isim açıkladı: Emekliye seyyanen zam yapılacak!

Maaşlarda fark açıldı: Memur emeklisinin yeni maaşı 14 bin 925 TL, işçi emeklisinin yeni maaşı 13 bin 757 TL oldu!


Geri Dön