27 / 04 / 2024

Evde bakım maaşı ödemelerinde son dakika! Paralar hesaplara peş peşe yatırılıyor! Hemen kontrol edin!

Evde bakım maaşı ödemelerinde son dakika! Paralar hesaplara peş peşe yatırılıyor! Hemen kontrol edin!

Evde bakım maaşı ödemelerindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve arama motorlarında sık sık araştırılıyor. Peki Ağustos 2023 evde bakım maaşları hesaplara yatırıldı mı?



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından her ay düzenli şekilde hesaplara peş peşe yatırılan evde bakım maaşları en çok araştırılan konular arasında başı çekiyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, evlerinde bakıma ihtiyaç duyan engelli, yaşlı ya da hasta kişilere yönelik olarak hesaplara peş peşe yatırılan evde bakım parasını almak isteyenler son dakika gelişmeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor.

AĞUSTOS 2023 EVDE BAKIM PARASI KAÇ TL OLDU?

Temmuz ayı itibarıyla yeniden peş peşe hesaplanan evde bakım ödemelerine de zam geldi. 2023 yılı Temmuz zammı ile 4 bin 337 lira şeklinde yatırılamn evde bakım aylığı yeni tutarı 5 bin 98 lira şeklinde oldu.

Evde bakım maaşı ödemelerinde son dakika! Paralar hesaplara peş peşe yatırılıyor! Hemen kontrol edin!

EVDE BAKIM MAAŞLARI HESAPLARA YATTI MI?

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, pek çok kişinin merak ettiği ve araştırdığı evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında hesaplara yatırılıyor. Yani yarın mesai bitimine kadar tüm ödemeler hesaplara yatırılmış olacak.

EVDE BAKIM MAAŞLARI NASIL SORGULANIR?

Ahaber'de yer alan habere göre, evde bakım maaşları E-devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, E-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylıklarını sorgulamanız mümkün.

Aktarılan bilgilere göre, eisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemlerini yapabiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin hemen alt kısmında yer alıyor.

EVDE BAKIM MAAŞLARI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın sağlanması gerekli.

-Gelir kriterlerinin uygun olması,
-Bakıma muhtaçlık kriteri,
-Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Karabağlar Belediyesi 3 konut satacak! İzmir'in göbeğinde 1.5 milyon TL'ye konut fırsatı!

Gayrimenkul değerleme ücretlerine uzmanlardan tepki geldi: Zam oranı beklentilerden düşük!

Tarım arazilerinde yeni uygulama resmen başlıyor! Ekilemeyen tarım arazileri kiraya verilecek! 


Geri Dön