04 / 05 / 2024

Tarım arazilerinde yeni uygulama resmen başlıyor! Ekilemeyen tarım arazileri kiraya verilecek! 

Tarım arazilerinde yeni uygulama resmen başlıyor! Ekilemeyen tarım arazileri kiraya verilecek! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekilmeyen tek karış arazinin kalmayacağını ve hepsinin üretime kazandırılacağını açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekilmeyen tek karış arazi kalmayacak, hepsini üretime kazandıracağız" ifadelerie yer vermesiyle ekilmeyen atıl durumdaki 1.5 milyon hektarlık tarım arazisi için harekete geçiliyor. Sözleşmeli üretimi teşvik etmek amacıyla bu yılın ortasında çıkan yeni düzenleme ile atıl durumdaki araziler üretime kazandırılacak.

EKİLEMEYEN ARAZİLER KİRAYA VERİLECEK!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sözleşmeli tarımı teşvik etmek amacıyla çeşitli denelerden dolayı ekilemeyen tarım arazilerinin kiraya verilmesinin önünü açan düzenlemesinin hızlandırılması için sivil toplum örgütleri harekete geçiyor.

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye Kent Konseyleri ve  Ankara  Kent Konseyi Birliği Başkanı Halil İbrahim Yılmaz yaptığı değerlendirmede, Türkiye geneli 81 ilde 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğünde 1.5 milyon hektarlık tarım arazisinin atıl durumda olduğuna ve ekilip biçilemediğine dikkat çekti.

Ekilmeyen tarım arazileri için hazırladıkları raporu Tarım ve Orman Bakanlığı'na sunacaklarını belirten Yılmaz, "Yapılan hesaplamalar göstermekte ki bu alanın yeniden üretime kazandırılması ile ekonomiye yıllık 14 milyar TL gibi bir katkı sağlanacağı gibi vatandaşın pahalıya ürün yemesinin de önüne geçilecektir. Bu sebeple küçük üreticiyi ve kooperatifçiliği desteklemek gereklidir" ifadelerini kullandı.

Tarım arazilerinde yeni uygulama resmen başlıyor! Ekilemeyen tarım arazileri kiraya verilecek! 

EKİLMEYEN ARAZİLERE CEZA VERİLECEK!

Mülkiyeti kişilere ait işlenmeyen toprakların tarıma kazandırılması için çalışmalar başlıyor. Yeni düzenleme ile birlikte; atıl araziler tarıma kazandırılaxak, ekilmeyen tek karış arazi kalmayacak,  ekonomiye yıllık 14 milyar lira katkı sağlanmış olacak, ekilemeyen tarım arazilerinde kiralama dönemi başlayacak.

2.1 milyon futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi atıl durumda olduğu tespit edilirken, ekilmeyen araziler tarıma kazandırılarak 14 milyar TL gelir elde edilecek, 4.5 milyon dekar alanda yeniden üretim başladı.

-Bakanlık tarafından yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında ise bugüne kadar nadasa bırakılan ya da atıl durumdaki yaklaşık 4,5 milyon dekar alanda tarımsal üretim başladı.

Son 3 yıllık süreçte 505 milyon lira bütçeyle yaklaşık 3,4 milyon dekarda ekim, dikim ve aşılama çalışmaları yapılarak, beklenen hedefe ulaşıldı.

Proje kapsamında bu yılın ilkbahar döneminde ise 310 milyon lira bütçeyle 1,1 milyon dekarlık alanda söz konusu faaliyetler gerçekleştirildi.

Uygun fiyatlı ev alabilmenin tek yolu yeni arsa üretiminden geçiyor!

Arsa alacaklara son dakika uyarısı: Arsayı görmeden kapora vermeyin! Dolandırıcılığa dikkat! 

 


Geri Dön