12 / 05 / 2024

Emekliye Şubatta ikinci zam mı geliyor? En düşük maaş asgari ücret seviyesine çıkabilir!

Emekliye Şubatta ikinci zam mı geliyor? En düşük maaş asgari ücret seviyesine çıkabilir!

Yapılan yüzde 30’luk zammın yeterli olmadığı görüşüne bir destek de meclisten geldi. Şubat ayında emeklilere yeni bir zam gelebileceği ve en düşük maaşın asgari ücret seviyesine yükseltileceği  haberleri, kulislerde dolaşıyor.



ŞUBAT’TA  YENİ ZAM GELEBİLİR

Karar Gazetesi’nin haberine göre yapılacak incelemelerin ardından Şubat ayında başlatılmak üzere,   emekli maaşlarına minimum yüzde 54,54’lük yeni bir zam getirilmesine yönelik teklif TBMM’ne sunuldu.

EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE Mİ ÇIKIYOR?

Emeklilere yeni bir zam yapılması konusuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, en düşük emekli maaşında yapılacak iyileştirme dahil, tüm emekli maaşlarının en düşük olarak asgari ücret seviyesine yükseltilmesi talebinde bulundu.

Emekliye Şubatta ikinci zam mı geliyor? En düşük maaş asgari ücret seviyesine çıkabilir!

Topal,  şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye’de her iki evden birinde bir emekli vatandaşımız var. En düşük emekli maaşı 5.500 lira olduğunu düşünürsek, 5.500 lira ile Hatay’dan Ankara’ya sadece  gidip gelebilir bir kişi eşiyle birlikte. Artık suyu, elektriği, doğal gaz faturasını bırakın, emekliler artık hiçbir  faturasını ödeyemiyor. Bu nedenle biz diyoruz ki, en az emekli maaşı miktarı en düşük asgari ücret düzeyinde olmalı. Bu konuları neden büyüttüm biliyor musunuz AK partili milletvekili arkadaşlarım?  Emekli vatandaşlar sizden haber  gelmesini bekliyor, sizlerden destek istiyorlar. Bu nedenle her emekli aylığı düşük asgari ücret seviyesinde olmalı. Buna kulak verin. “

EYT tasarısında yeni gelişme! Teklif, 8 maddeden 5'e düşürüldü!

Bu kampanyaları duyan inanamadı! O iki bankadan başvurana tek kuruş faizsiz 10 bin TL!

İnternet alışverişinde sahte ürün tehlikesi! En çok o ürün grubunda!

Aman dikkat! Dolandırıcılıkta yeni trend “istihdam dolandırıcılığı!"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön