28 / 04 / 2024

İnternet alışverişinde sahte ürün tehlikesi! En çok o ürün grubunda!

İnternet alışverişinde sahte ürün tehlikesi! En çok o ürün grubunda!

Pek çok tüketici, özellikle pandemiyle birlikte başladığı dijital alışverişe iyiden iyiye alışırken, internet üzerinden yapılan alışverişlerde, sahte ürün olayları sıkça görülmeye başlandı. Peki buna karşı nasıl önlem almalı? Aldığı ürün sahte çıkan tüketici ne yapmalı? İşte detaylar…



İnternetten alışveriş son  birkaç yıldır hayatlarımızın bir parçası oldu. Ancak bu şekilde alışveriş yapmak önemli bir riski de barındırıyor, sahte ürün satın alma riski… Denetimi ve düzenlenmesi konusunda hala boşluklar barındıran çevrim içi alışverişte kazıklanmamak için ne yapmalı, nelere dikkat etmeli?

 İnternet alışverişinde sahte ürün tehlikesi! En çok o ürün grubunda!

İnternet sitelerinden alışveriş yapmak hem zamandan kazandırırken hem de sitelerin sunduğu avantajlı ve indirimli fiyatlar tüketicinin yönelmesinin başlıca nedenlerini oluşturuyor. Artık internetten kıyafetten ayakkabıya, cep telefonundan günlük market alışverişine tüm alışveriş ihtiyacı karşılanabiliyor. Mağazadaki fiyatın yarısına internette aradığı ürün bulan tüketici, kolaylıkla bu tür alışveriş yapmaya alışıyor.

 

ELEKTRONİK EŞYA DAHA RİSKLİ

Ancak bu alanda son dönemde sık sık sahte ürün şikayetleri gelmeye başladı. Peki en çok hangi internet alışverişlerinde sahte ürüne rastlanıyor? Hangi ürün grubunda sahte ürün daha fazla çıkıyor?

Artık internette e-ticaret platformlarından ürün satın alınırken, en dikkat edilmesi gereken ürün grubu, tüketicinin de en çok ilgi gösterdiği elektronik eşyalarda oluyor. Akıllı telefon, laptop, tablet, kulaklık  gibi  elektronik aletleri  internetten satın alırken iki kere düşünmek gerekiyor.  Bu kategorideki ürünlerin tamamen aynısı taklit ürünler piyasada oldukça yaygın bulunuyor. Bu şekilde sahte ürün satışı yapan art niyetli firmalar ve satıcılar da, dev karlar elde ediyor.

İnternet alışverişinde sahte ürün tehlikesi! En çok o ürün grubunda!

ÜRÜNÜN LİSANSINI SORGULAMADAN ALMAYIN

 Bunun için, gerçeğiyle neredeyse tamamen aynı sahte ürünler üretildiğinden,  satın alacağınız ürünün lisansını mutlaka sorgulamak gerekiyor. Bunun için biraz vakit ayırarak markanın resmi web sitesinden sorgulama yapmak oldukça etkili oluyor.

Denetimi ve düzenlenmesi konusunda hala boşluklar barındıran çevrim içi alışverişte kazıklanmamak için ne yapmalı, nelere dikkat etmeli?


Geri Dön