26 / 11 / 2024

İnternet alışverişinde sahte ürün tehlikesi! En çok o ürün grubunda!

İnternet alışverişinde sahte ürün tehlikesi! En çok o ürün grubunda!

Pek çok tüketici, özellikle pandemiyle birlikte başladığı dijital alışverişe iyiden iyiye alışırken, internet üzerinden yapılan alışverişlerde, sahte ürün olayları sıkça görülmeye başlandı. Peki buna karşı nasıl önlem almalı? Aldığı ürün sahte çıkan tüketici ne yapmalı? İşte detaylar…




Bu konuda e-ticaret yapan pek çok internet sitesi, ürünün satışını kendisi yapmak yerine baka satıcılara platformu aracılığıyla satış kanalı sağlıyor. Bu da önemli bir güvenlik tehlikesi oluşturuyor.

Sahte ürününü çok uygun fiyatlarla satışa koyan art niyetli satıcılar, bu platformlar aracılığıyla kolayca tüketiciye ulaşmış oluyor.

SİTELER ÜRÜN KONTROL UYGULAMALARINI GELİŞTİRMELİ

Müşterilerin bu e-ticaret sitelerine duyduğu güvenin kullanıldığını vurgulayan Avukat Berna Bostancı, e-ticaret sitelerinin bu tehlikeye karşı  vatandaşların güvenliğini düşünmesi gerektiğini kaydetti. TRThaber.com’un haberine göre, bazı internetten alışveriş sitelerinde bulunan ürün kontrol uygulamalarının daha da genişletilmesi gerektiğini belirtti.

Alışverişte yapılacak sigorta anlaşmalarının da önemli ölçüde tüketiciye koruma sağlayacağını kaydeden Avukat Berna Bostancı, “Bu ürün satışı gerçekleştiren firmalar ile platformlar arasında sigorta anlaşması düzenlenebilir. Ürünlerin sahte olması halinde, olası tüketici şikayetlerinde kullanılmak üzere sigorta poliçesi yapılabilir, tüketici güvenceye alınabilir” dedi.

 İnternet alışverişinde sahte ürün tehlikesi! En çok o ürün grubunda!

E-TİCARET PLATFORMLARI HASSAS DAVRANMALI

“Reklamlarda sıksık görülen alışveriş sitelerinin bu konuda hassas davranması zorunluluğu, asıl vurgulamamız gereken nokta” diyen Bostancı,  mağduriyet durumunda kişisel olarak yapılabilecekler hakkında da şunları söyledi:

“İnternet kanalıyla satın alınmış bir ürünün sahte ya da hatalı çıkması durumunda ilk atılacak adımlar arasında, öncelikle alışverişin yapıldığı platforma başvurmak ve ürün iadesi istemek geliyor. Eğer mağduriyet giderilmezse, Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurma imkanı bulunuyor. Bu şekilde 66 bin TL’ye kadar ceza çıkıyor. Eğer ürün fiyatı bu tutarı aşıyorsa Tüketici Mahkemeleri’ne başvuru yapabilirsiniz.”

Aman dikkat! Dolandırıcılıkta yeni trend “istihdam dolandırıcılığı!"

Kur Korumalı’da faiz yüzde 17’ye mi çıkıyor?

Aman kanmayın! Bunları yapan dolandırıcıların tuzağına düşmüyor!

Kimler çocuk desteği alabilir? Kaç TL ödeniyor?

Bu haberi okuyan Bağ-Kur’lu deli gibi seviniyor! 40 bin TL’lik borç bir kalemde silinecek!


Geri Dön