28 / 04 / 2024

Bu haberi okuyan Bağ-Kur’lu deli gibi seviniyor! 40 bin TL’lik borç bir kalemde silinecek!

Bu haberi okuyan Bağ-Kur’lu deli gibi seviniyor! 40 bin TL’lik borç bir kalemde silinecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ayrıntılarını açıkladığı Borç Yapılandırma Paketi ile Bağ-Kur’lu olup kendi primini ödeyen vatandaşlara da büyük bir imkan doğuyor. Paket kapsamında eski prim borçlarının silinmesi gündemde. Peki hangi tarihli Bağ-Kur borçları silinecek? Nasıl başvuru yapı



Yeniden Yapılandırma Paketi, toplumun geniş kesimlerinde heyecan yarattı. Sevinen kesimlere Bağ-Kur’lular da ekleniyor çünkü pakette öyle bir ayrıntı var ki, eski borçların silinmesi anlamını taşıyor.

Buna göre, vatandaşların 1 Mayıs 2021 yılından sonraki prim borçları tamamen silinecek.  Toplam 10 milyonu bulan vatandaşı kapsayacak yapılandırma paketinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na birikmiş borçları da yer alıyor.

Pakette 31 Aralık 2012 ve öncesi dönemlere ait kesinleşmiş sigorta prim borçları, işsizlik sigortası primleri, Bağ-Kur'luların dondurulan hizmet süresinde ihya halinde doğacak alacaklar, isteğe bağlı ve topluluk sigorta primleri hakkındaki borçlar da bulunuyor.

Bu haberi okuyan Bağ-Kur’lu deli gibi seviniyor! 40 bin TL’lik borç bir kalemde silinecek!

BAĞ-KUR SİGORTALISINA BÜYÜK FIRSAT

Bağ-Kur sigortalısı olanlar, primlerini kendileri ödemeleri nedeniyle zaman zaman ödeme güçlüğü yaşayabiliyor. Yeni pakette, önceki birikmiş borçlarından kaynaklı prim günü silinen Bağ-Kur'lular,  yapılandırma düzenlemesinin gelişiyle birlikte eksik günlerini daha az maliyetle kapatabilecek ve emekliliğe kavuşacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön