15 / 05 / 2024

Bu haberi okuyan Bağ-Kur’lu deli gibi seviniyor! 40 bin TL’lik borç bir kalemde silinecek!

Bu haberi okuyan Bağ-Kur’lu deli gibi seviniyor! 40 bin TL’lik borç bir kalemde silinecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ayrıntılarını açıkladığı Borç Yapılandırma Paketi ile Bağ-Kur’lu olup kendi primini ödeyen vatandaşlara da büyük bir imkan doğuyor. Paket kapsamında eski prim borçlarının silinmesi gündemde. Peki hangi tarihli Bağ-Kur borçları silinecek? Nasıl başvuru yapı



Sabah Gazetesi’nin haberine göre, bir önceki yapılandırmanın yürürlüğe alındığı tarih olan 1 Mayıs 2021 günü sonrası oluşan Bağ-Kur borçları bulunanların bu borcu silinecek.  Kişi başına hesaplandığında bu miktar ortalama 35-40 bin liralık borcun silinmesi anlamına geliyor.

Bu haberi okuyan Bağ-Kur’lu deli gibi seviniyor! 40 bin TL’lik borç bir kalemde silinecek!

Yapılandırma paketinin kapsadığı konular arasına SGK'ya olan isteğe bağlı sigorta primi, işlemi işlerde eksik asgari işçilik tutarı üzerinden hesaplanan prim asılları gecikme zammı ve gecikme cezaları, topluluk sigorta primi  ve SGK ‘nın takip ettiği damga özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı, 4-1/A, B, C sigorta primlerinin emeklilik keseneği ve sosyal güvenlik desteği primleri, idari para cezaları bulunuyor.

BORCUN 3’TE 1’İ EKSİLİYOR

 Emeklilikte aylık bağlanmasının söz konusu olması için sigortalının prim ve prime dayalı borcunun ödenmiş olması gerekiyor. SGK'ya borcu bulunanlar için de fırsat doğuyor. 1 Mayıs 2021 yılında yürürlüğe giren yapılandırma sonrası, önceki yıllara ait Bağ- Kur borçlarının silme işlemi yapılmıştı.

Silinmiş olan bu sigortalılık süreleri, asgari ücret üzerinden ödeme yoluyla ihya edilebiliyor. Önceki yapılandırmalarda, prim borçlarının gecikme faizi ve gecikme cezaları silinmiş ve ardından Yİ-ÜFE dikkate alınarak enflasyon farkının uygulanmasıyla sonuçlanmıştı. Bağ-Kur  sigortalıları, Bağ-Kur ihyası için 2022'de başvurdularsa günlük 74.41 lira, şu anda ise 115 Türk Lirası ödeme yapıyor.  Yapılandırma yürürlüğe girdiğinde geçmiş dönemler satın alındığı için faizler silindiğinde borç miktarının yaklaşık üçte biri eksilmiş olacak.

Emeklilerin bu yıl bayram ikramiyesi kaç TL? Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Ziraat Bankası’ndan bu kart için başvurana tam 300 TL hediye!

Beklenen haber geldi! İlköğretim ve ortaöğretim bursları yattı mı? Kaç lira ödenecek?

MTV borçları da siliniyor mu? Yapılandırma nasıl olacak?

Ak Parti’den son dakika açıklaması geldi! Staj süresi EYT’ye sayılacak mı?

Memur ve emeklinin maaş farkı kaç TL yatacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön