30 / 04 / 2024

Emekliye yüzde 50 zam kapıda! Kulisler hareketlendi, en düşük maaş 10 bin TL!

Emekliye yüzde 50 zam kapıda! Kulisler hareketlendi, en düşük maaş 10 bin TL!

Emekli maaş zamlarında beklenen zam oranı netleşmeye başladı. Kulislerdeki iddiaya göre, emekliye zam oranının yüzde 50 civarında ve en düşük maaşının ise 10 bin TL seviyesine çekileceği konuşuluyor. 



2024 yılına kısa süre kala gözler emekli maaş zammı açıklamalarına çevrildi. Milyonlarca emekli maaş zamlarının ne kadar olacağını sorgularken; kulislerdeki iddiaya göre, emekliye zam oranının yüzde 50 civarında ve en düşük maaşının ise 10 bin TL seviyesine çekileceği konuşuluyor. 

Ayrıca emekli çiftçilere ikramiye de gündemde. Bu kapsamda çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus verilen 5 bin TL emekli ikramiyesi için ek düzenlemeye gidiliyor. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt olduğu için ikramiye alamayan 1 milyon 629 bin 730 çiftçi için düzenlemenin kapsamı genişletilerek 5 bin TL emekli ikramiyesi verilmesi bekleniyor.

Cumhuriyet'in haberine göre, yerel seçim hazırlıklarında iktidarı zorlayan konulardan biri de emekli maaşları. Meclis'te 2024 yılının bütçe çalışmalarının başlamasıyla birlikte gözler, emeklilere verilecek zamma döndü.

Emekliye yüzde 50 zam kapıda! Kulisler hareketlendi, en düşük maaş 10 bin TL!

Seçim çalışmaları için sahaya inen partililerin emeklilerin maaşlara ilişkin yakınmalarını dikkate alarak ciddi bir zam yapılmasını dile getirdikleri belirtiliyor.

Ocak 2024 emekli zammı öncesinde milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi bu sorunun cevabına yanıt arıyor. 4 aylık enflasyon oranının belli olması sonrası tahmini emekli maaş zammı belli oldu. 

Kulislerdeki iddiaya göre, en düşük emekli aylığı 10 bin TL'ye yükseltilecek. Parti kurmayları, yılbaşında ortalama yüzde 50-52’lik bir zam beklediklerini belirtiyor. Maliyenin direneceğini söyleyenlere göre bu oran yüzde 45 seviyesinde olacak.

Emekliye yüzde 50 zam kapıda! Kulisler hareketlendi, en düşük maaş 10 bin TL!

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

2023 yılında yüzde 114'ün üzerinde artışla 3 bin 500 Türk Lirası'ndan 7 bin 500 Türk Lirası'na çıkan en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye geçmesi bekleniyor.

En düşük emekli maaşını 7.500 TL'de sınırlayan yasal düzelme gereği, Bağ-Kur ve SSK emekli maaşları Ocak ayında 6 aylık enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından en düşük 7.500 TL sınırlı kalmış olacak.

Fakat yeni bir yasal düzenleme ile en düşük emekli maaşının arttırılmasıyla enflasyon oranından bağımsız olarak en düşük emekli maaşı artmış olacak.

Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması: Asgari ücrete 2024'te tek zam yapılacak! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz konut alacakları uyardı! Konut arz ve talebini birlikte düşünmek lazım!

Gaziosmanpaşa'daki 71 bin 700 metrekarelik riskli alanın imar planı askıda!


Geri Dön