28 / 04 / 2024

EYT tasarısında yeni gelişme! Teklif, 8 maddeden 5'e düşürüldü!

EYT tasarısında yeni gelişme! Teklif, 8 maddeden 5'e düşürüldü!

Yaklaşık 1 ayı aşkın süredir milyonlarca kişi EYT ile yatıp kalkıyor. Pek çok vatandaşın emeklilik umudunu bağladığı EYT cephesinde yeni bir gelişme yaşandı. EYT kanun teklifinde, madde sayısı 8’den 5’e düşürüldü.



 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanun teklifi yasalaştığında yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi emeklilik şansına kavuşacak.  Pek çok çalışan bu nedenle EYT ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor.  Peki EYT’de son durum ne? İşte detaylar…

 

HAFTA BAŞINDA TBMM BAŞKANLIĞI’NA SUNULACAK

Çalışan kesimden şartları EYT’ye uyanlar bugünlerde sigorta müdürlüklerinde prim gün ve emeklilik hesaplarını yaparken, prim eksiği bulunanlar ise bunu borçlanma yoluyla kapatmanın yollarını arıyor. Pek çok kişinin gözü – kulağı meclisteyken,  EYT cephesinde yeni bir gelişme yaşandı.

EYT kanun teklifinin haftanın ilk gününde TBMM Başkanlığı’na gönderilmesi bekleniyor.  Ancak teklifin görüşmeleri 5 madde üzerinden yapılacak.  Hazırlandığında toplam sekiz maddeden oluşan taslağın 3 maddesi kaldırıldı. Söz konusu maddelerde EYT’yle ilişiği bulunmayan konuların yer alması nedeniyle bu uygulamaya gidildi.

EYT tasarısında yeni gelişme! Teklif, 8 maddeden 5 e düşürüldü!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT)  düzenlemesinin yasalaşmasına çok az zaman kaldı. Tasarı ile ilgili detaylar yavaş yavaş şekillenirken CNN Türk’te yer alan habere göre, Çalışma Bakanlığı tarafından AK Parti Grubu'na ulaştırılan taslak metin ise 8 maddeden meydana geliyordu.  Taslakta EYT ile doğrudan ilgili olmayan konuların yer aldığı üçü madde ise kaldırılarak madde sayısı 5’e indirildi.


Geri Dön