11 / 05 / 2024

EYT tasarısında yeni gelişme! Teklif, 8 maddeden 5'e düşürüldü!

EYT tasarısında yeni gelişme! Teklif, 8 maddeden 5'e düşürüldü!

Yaklaşık 1 ayı aşkın süredir milyonlarca kişi EYT ile yatıp kalkıyor. Pek çok vatandaşın emeklilik umudunu bağladığı EYT cephesinde yeni bir gelişme yaşandı. EYT kanun teklifinde, madde sayısı 8’den 5’e düşürüldü.



Son durumda 5 maddeden oluşan EYT teklifinin iki maddesi  yürütmeye ilişkin ve yürürlük konusundaki düzenlemelerden meydana geliyor.

4447 SAYILI YASA ÖNCESİNİ KAPSIYOR

Teklifin temel maddesi, 8 Eylül 1999 tarihinden, yani 4447 sayılı yasa çıkmadan işe girenlerden kadınlar için 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık  şartını getiriyor.

Ek olarak 5 bin prim gün sayısını tamamlayan vatandaşların emekli olabilmesinin yolu açılırken,  bu düzenleme ile EYT’den herhangi bir yaş sınırı olmaksızın emekli olunabilecek.

EYT tasarısında yeni gelişme! Teklif, 8 maddeden 5 e düşürüldü!

1999 YILININ TAMAMINI KAPSASIN ÖNERİSİ

Emekli olduktan sonra çalışmayı sürdürecek kişilere yönelik teşvik primi düzenlemesini de yasal hale getiren teklif, taşeron işçilikten kamuya geçiş yapanların zorunlu olan emekliliğinin de isteğe bağlı olma imkanı veriyor.  TBMM’de ilk olarak Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda,  daha sonra da  Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüleceği belirtilen teklif, sonrasında Meclis Genel Kurulu’nda ele alınacak.

Tüm bu görüşmelerde, muhalefet partilerinin staj konusu başta gelmek üzere diğer gelen talepleri de  önergeler vererek  gündeme alması ve EYT’nin 1999 yılının tamamını içermesi için çalışacağı öğrenildi.

Dolandırıcılığa karşı uyarı en tepeden geldi! Bakan Bozdağ’dan T.C kimlik no uyarısı!

Bu kampanyaları duyan inanamadı! O iki bankadan başvurana tek kuruş faizsiz 10 bin TL!

İnternet alışverişinde sahte ürün tehlikesi! En çok o ürün grubunda!

Aman dikkat! Dolandırıcılıkta yeni trend “istihdam dolandırıcılığı!"


Geri Dön