29 / 04 / 2024

Dolandırıcılığa karşı uyarı en tepeden geldi! Bakan Bozdağ’dan T.C kimlik no uyarısı!

Dolandırıcılığa karşı uyarı en tepeden geldi! Bakan Bozdağ’dan T.C kimlik no uyarısı!

Son yıllarda dikkat çekici şekilde artan dolandırıcılık vakalarına karşı vatandaşlara uyarıda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  kişisel bilgilerin kimseyle paylaşılmaması gerektiğinin altını çizdi.



Dolandırıcılık vakaları hızla artarken,  genellikle kişilerin anne -baba adı, doğum tarihi, T.C Kimlik no gibi bilgileri ele geçirilerek dolandırıcılık yapılıyor. Buna karşı uyarı ise en tepeden geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dolandırıcılara karşı vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

T.C kimlik numarası ile devlet dairelerinde, resmi kurum ve kuruluşlarda bir çok işlem yapılabiliyor. Bunun yanında kredi çekmek, para göndermek havale yapmak gibi dolandırıcıların çok işine yarayacak işlemler de  kimlik no  aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.  Bu konuda vatandaşlara önemli uyarılar yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  özellikle 'TC kimlik numarası' konusuna dikkati çekti.

Dolandırıcılığa karşı uyarı en tepeden geldi! Bakan Bozdağ’dan T.C kimlik no uyarısı!

T.C KİMLİK NO’SUNU KİMSEYE VERMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ

Alışverişler dahil pek çok yerde kimlik numarası bilgisinin istenmesine ilişkin de açıklama yapan Bozdağ, "Kimlik No’sunu paylaşmanız için ya kanunda açıkça yazılı olması gerekiyor veya kişi açık rıza verecek. Eğer bir kişinin, sizin rızanız yoksa hiç kimse TC kimlik numarası ya da telefon numaranızı alamaz.  Örneğin alışveriş merkezine gittiniz, TC kimlik numaranızı paylaşmak zorunda değilsiniz" dedi.

Kişisel Verileri Koruma Kurumunca (KVKK) düzenlenen 28 Ocak Veri Koruma Günü etkinliklerine katılan Bakan Bekir Bozdağ, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde yapılan programda açıklamalarda bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön