28 / 04 / 2024

Borsa tarihinin en ağır cezası! Dolandırıcılık, rüşvet ve sahtecilikten 19 yıl

Borsa tarihinin en ağır cezası! Dolandırıcılık, rüşvet ve sahtecilikten 19 yıl

Kervansaray Yatırım Holding’in eski yönetim kurulu başkanı Selim Sayılgan’a nitelikli dolandırıcılıktan 9 yıl 4 ay, evrakta sahtecilikten 5 yıl 7 ay ve rüşvet verme suçundan 4 yıl hapis cezası verildi. 



Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen yargılama sonucunda Kervansaray Yatırım Holding eski yönetim kurulu başkanı Selim Sayılgan’a nitelikli dolandırıcılık suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün, resmi evrakta sahtecilik suçundan 5 yıl 7 ay 15 gün, rüşvet verme suçundan ise 4 yıl ceza verildi. 

Noter başkâtibi Hasan Tokmak; rüşvet 5 yıl 4 ay, resmi evrakta sahtecilik suçundan 5 yıl 7 ay, aracı Hüseyin Kara; rüşvet 3 yıl 4 ay, nitelikli dolandırıcılık suçundan 7 yıl 9 ay 12 gün ve de resmi evrakta sahtecilik 4 yıl 8 ay 7 gün hapse mahkum edildi. 

Sayılgan’ın söz konusu belgeyi kullanmaya devam ettiği ileri sürülüyor.

Kervansaray Yatırım Holding AŞ yetkilisi ve de Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tümer avukatı Mehmet Dedeoğlu’nun aracılığıyla geçtiğimiz yıllarda  Ankara  Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön