10 / 05 / 2024

Borsa tarihinin en ağır cezası! Dolandırıcılık, rüşvet ve sahtecilikten 19 yıl

Borsa tarihinin en ağır cezası! Dolandırıcılık, rüşvet ve sahtecilikten 19 yıl

Kervansaray Yatırım Holding’in eski yönetim kurulu başkanı Selim Sayılgan’a nitelikli dolandırıcılıktan 9 yıl 4 ay, evrakta sahtecilikten 5 yıl 7 ay ve rüşvet verme suçundan 4 yıl hapis cezası verildi. 



Tümer, eski yönetim kurulu başkanı Selim Sayılgan ve Ertan Sayılgan’ın Hüseyin Kara vasıtasıyla Ankara 24. Noterliği Başkâtibi görevinde bulunan Hasan Tokmak’a rüşvet vererek geçmişe dönük sahte kira kontratı düzenleyerek resmi belgede sahtecilik suçunu işlediği iddia edildi. Ayrıca sözleşmeye dayanarak da bu kişilerin Kervansaray Yatırım Holding AŞ’den Bursa ilinde bulunan 2 oteli sahte kira sözleşmesi kontratına da dayanarak gasp ettikleri ve gelirleri kendilerinin aldıklarını iddia etti. Tümer, şirketin halka arz edildiği, bütün yatırımların da bu nedenle zarar uğratıldığını söyleyerek şikâyetçi oldu.

SAYILGAN BU İDDİALARI REDDETTİ

Zeynep Tümer’in iddiaları sonrası olayla ilgili Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafınca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan isimlerden Selim Sayılgan bu tür işlemlerim noter tarafından yürütüldüğünü, bu işlemlerden asla mükellef olmadığını, aile içerisindeki ihtilaflardan dolayı şirket otellerini koruyabilme maksadıyla tapulara şerh işlemlerinin yapıldığını anlattı. 

Sayılgan, bu sebeple kira gelirlerinin olmadığını, noter onayı ekinde yer alan nüfus cüzdanı veriliş tarihinin 2016 yılında olması bakımından bunun nasıl kira sözleşmesine ek yapıldığını bilmediğini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön