28 / 04 / 2024

Kripto para piyasasında altcoin dolandırıcılığı!

Kripto para piyasasında altcoin dolandırıcılığı!

Altcoin'ler üzerinden yapılan dolandırıcılıklar artıyor. Dolandırıcılar, 'şişir ve boşalt' oyunu ile önceden satın aldıkları kripto paralar değer kazanınca en yüksek fiyattan satışa çıkarıyor. Peki, yatırımcılar nelere dikkat etmeli?



Kripto para piyasalarında her gün yeni bir oyun ortaya çıkıyor. Şimdi de 'şişir ve boşalt' oyunu ile, binlerce yatırımcı mağdur ediliyor.

TRT Haber'de yer alan habere göre; dolandırıcılar, bir kripto varlığın değerini yükselteceklerini dile getiriyor. Dijital Dönüşüm Uzmanı Ozan İnan, dolandırıcıların başvurduğu tekniği şu şekilde açıkladı:

"Eş dost bunların bilgilerini paylaştığını söyleyen, kendince güven kazanan, yüksek getiri vadeden paylaşım grupları vesilesiyle etraflarında bir ekosistem oluşturmaya çalışıyorlar."

Kripto para piyasasında altcoin dolandırıcılığı!

Zirvede satıp kazancı katlıyorlar

Özel mesajlaşma gruplarında altcoin diye belirtilen bir kripto para belirleniyor. Altcoin'in tanıtımı ise sosyal medyada takipçi sayısı fazla olan grup üyeleri tarafından gerçekleştiriliyor. Böylece değerinin yükseleceğini dile getiriyorlar. Talebin artması ile fiyatta artıyor. Zirve noktada ise 'şişir ve boşalt' oyunu bitiyor ve satışlara geçiliyor.

Dijital Dönüşüm Uzmanı İnan, konuya ilişkin, "Kripto para aldıran birisi hiç para koymadan bunun yukarı gideceğini tahmin ederek 1'e 100 kazanç elde edebilir" diye konuştu.

Kripto para piyasasında altcoin dolandırıcılığı!

"7/24 açık bir platformda başınıza ne geleceğini bilemeyebilirsiniz"

Fazlaca gerçekleştirlen satışlarla kripto paranın değeri geriliyor. Yüksek değerden alan yatırımcılar ise büyük zarara uğramış oluyor. Ozan İnan, yatırımcılara şu tavsiyede bulundu:

"Daha kurumsal mesaj veren firmaları takip etmek, pump-dump yapan insanları takip etmekten çok daha iyi olacaktır. 7/24 açık bir platform, başınıza ne geleceğini bilemeyebilirsiniz."

Uzmanlar, yatırımda bulunurken kripto para biriminin dikkatli seçilmesi tavsiyesini veriyor.

Kedi temalı kripto para geliyor!

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön