27 / 04 / 2024

Donald Trump hakkında emlak dolandırıcılığı davası: Kapanış konuşmaları yapıldı!

Donald Trump hakkında emlak dolandırıcılığı davası: Kapanış konuşmaları yapıldı!

New York'ta ABD eski Başkanı Donald Trump hakkındaki emlak dolandırıcılığı davasında kapanış konuşmaları yapıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...



ABD eski Başkanı Donald Trump hakkında, "emlak sektöründe senelerce çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı" suçlaması ile ilgili New York'ta süren davanın kapanış konuşmaları yapıldı.

NTV'de yer alan habere göre Trump'ın da sabahki bölümüne katıldığı davada taraflar son kozlarını da ortaya koydu. Trump'ın avukatı Chris Kise, yaklaşık olarak 2 saat devam eden savunmasında, yargıçtan müvekkili hakkındaki iddiaları reddetmesini isterken, New York Başsavcısı Letitia James'in ticari emlak sektöründeki para akışına müdahil olmak için sınırsız güç istediğini iddia etti.

Trump'ın avukatı Kise, mağdursuz bir suçun peşine düşülerek şirketlere ceza verilmemesi gerektiğini dile getirerek, bu davadan çıkacak kararın New York'taki tüm şirketleri etkileyeceğini iddia etti.

Ayrıca Donald Trump'n diğer avukatı Alina Habba da Başsavcı James'in siyasi insiyakla Trump'ı soruşturduğunu öne sürdü. Alina Habba, "Eğer Trump ve ailesi dolandırıcılık yapmak isteselerdi, dünyanın en sofistike ve sıkı denetime tabi şirketlerinden olan Deutsche Bank veya Zurich Sigortayı seçmezlerdi." diye konuştu.

Söz konusu duruşmaya öğlen arası verilmeden önce avukatı, Yargıç Arthur Engoron'dan duruşma salonundaki Donald Trump'ın 3-5 dakika konuşma yapıp yapamayacağını sordu. Engoron da yalnızca davanın içeriği ve gerçeklere bağlı kalması şartıyla Donald Trump'a izin verdi.

Donald Trump, şirketinin mali tablolarının mükemmel olduğunu, aleyhlerine hiçbir tanık olmadığını kredi aldıkları bankalara paraları geri ödediklerini kaydederek, "Bu dava siyasi bir cadı avı. Burada olup bitenler bana yönelik bir sahtekarlıktır. Seçimlerde yeniden kazanamayacağımdan emin olmak istiyorlar ve bu kısmen seçime müdahaledir." diye konuştu.

Donald Trump hakkında emlak dolandırıcılığı davası: Kapanış konuşmaları yapıldı!

Donald Trump'ın davanın içeriği dışında beyanda bulunduğu uyarısıyla araya giren yargıç, avukatından müvekkilini kontrol altına almasını da istedi. Trump'ın konuşmasına sürmesi üzerine Engoron, saati göstererek duruşmaya öğlen arası verdi.

Donald Trump, önceki gün söz konusu hukuki davanın kapanış oturumunda konuşma talebinde bulunmuş fakat Yargıç Engoron'un koyduğu "politik içerik ve bireysel saldırı olmadan sadece dava hakkında konuşma" şartını kabul etmeyince talebi de onaylanmamıştı.


"FİNANSAL DURUM BEYANLARI, 2011 YILINDAN 2021 YILINA KADAR HER YIL YANLIŞTI"

Söz konusu davanın öğleden sonraki duruşmasında da savcılık makamından avukat Kevin Wallace, Donald Trump tarafının ortaya yeni hiçbir argüman koyamadığını kaydederek, şirketin hesaplarındaki tutarsızlıkların 2,2 milyar dolar olduğunu yineledi. Avukat Wallace, "Finansal durum beyanları, 2011 yılından 2021 yılına kadar her sene yanlıştı." değerlendirmesini paylaştı.

Ayrıca aynı saatlerde Donald Trump da davayı kaybetmesi halinde elinden çıkacak Wall Street civarındaki binasında basın toplantısı düzenleyerek, hakkındaki davaya yönelik eleştirilerine devam etti.

Donald Trump, basın toplantısında, davanın siyasi sebeplerle açıldığı iddiasını tekrarlayarak, Başsavcı James ve Yargıç Engoron'a yönelik eleştirilerini sürdürdü.

New York'ta 2 Ekim tarihinden bu yana devam eden hukuk davasında bu ay sonuna doğru nihai kararın verilmesi bekleniyor.
 

Rusya'da 5 yıl sonra inşaat sektöründe lider değişti...

Gayrimenkul mü, mevduat faizi mi?

Konut kredilerine talep düşüyor! 2024'te kredilere talep artar mı?


Geri Dön