06 / 05 / 2024

Rusya'da 5 yıl sonra inşaat sektöründe lider değişti...

Rusya'da 5 yıl sonra inşaat sektöründe lider değişti...

Rusya'da 2023 senesinde en fazla konut inşa eden firma GK Samolet oldu. Sektörde liderlik son beş yıldır GK PİK'in elindeydi. İşte haberin detayları...



RBC gazetesi Ocak 2024 itibarı ile GK Samolet'un sürdürdüğü proje sayısının 239 olduğunu kaydetti.  6 bölgede toplanan bu projelerin toplam alanı 5,33 milyon m2. olduğu kaydedildi. 
 
turkrus.com'da yer alan habere göre; GK PİK'in 15 bölgede devam ettirdiği 231 projenin toplam büyüklüğü de 4,54 milyon m2 olarak kaydedildi.  Üçüncü sırada 106 proje ve 2,24 milyon m2 ile Gruppa LSR var. Dördüncülük 1,81 milyon m2 ile GK FSK şirketine ait.
 
İlk 10'da yer alan diğer şirketler şöyle sıralandı:
 
Dogma - 1,6 milyon  metre kare 
 
A101 - 1,5 milyon  metre kare 
 
Setl Group - 1,3 milyon  metre kare 
 
YugStroyİnvest - 1,1 milyon  metre kare 
 
Brusnika - 1 milyon  metre kare 
 
Toçno - 988 bin metre kare 

Rusya da 5 yıl sonra inşaat sektöründe lider değişti...
 
Öte yandan, geçtğimiz günlerde insan kaynakları portalı SuperJob'un duyurduğu verileri değerlendiren Komsomolskaya Pravda gazetesi, ağırlıklı şekilde göçmenlerin çalıştığı kurye taşımacılığı ve inşaat gibi sektörlerde maaşların Rusya vatandaşlarının çalıştığı sektörlere göre daha hızlı yükseldiğine dikkat çekti.

Türk Rus'ta yer alan habere göre; Başkent Moskova'da Kovid-19 salgınıyla beraber önem kazanan kuryelerin sayısıda 60 bini geçti ve insan kaynakları uzmanları bu alanda hala büyük bir açık olduğunu vurguluyor. 

Artan maaşlara karşı Rusya vatandaşlarının rağbet göstermediği bir diğer sektör de inşaat oldu. Kurye maaşları 40 bin rubleden 80 bin rubleye (9 bin 200 TL) yükselirken inşaat işçileri maaşları da 70 binden 80-90 bine çıktı. Sektörde bulunan işçi açığı ise en az üç kat arttı. SuperJob verilerine göre, inşaat sektörü kapsamında maaşları son 1 senede en çok artan 5 meslek.

Yatırımcılar dikkat! Rusya'nın hangi şehirlerinden konut almak en kolay?

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya'da sosyal konutların metrekare fiyatı yüzde 4 arttı!


Geri Dön