30 / 04 / 2024

Gayrimenkul mü, mevduat faizi mi?

Gayrimenkul mü, mevduat faizi mi?

Coldwell Banker Akademi Gayrimenkul Danışmanı Serkan Gök, Emlak Sektörü hakkında önemli açıklamalar yaptı. Serkan Gök açıklamasında sektördeki yükselişin en büyük nedeninin enflasyon olduğunu dile getirerek, en iyi yatırım aracının gayrimenkul olduğunu kaydetti.



Emlak sektöründe sürekli artış gösteren fiyatlar gündemden düşmüyor. Coldwell Banker Akademi Gayrimenkul Danışmanı Serkan Gök, emlak Sektörü hakkında önemli açıklamalar yaptı. Serkan Gök açıklamasında sektördeki yükselişin en büyük nedeninin enflasyon olduğunu dile getirerek, en iyi yatırım aracının gayrimenkul olduğunu söyledi.

Gölcük Haber'den Arif Öztok'un haberine göre Gayrimenkul Danışmanı Serkan Gök, emlak piyasası ile ilgili olarak şunları söyledi: "Bir yılı daha geride bıraktık. Türkiye genelinde 1 milyon 87 bin konut satıldı bir önceki seneye oranla yaklaşık bu yüzde 30 düşüş anlamı taşıyor. Söz konusu bu durum da sektörün ne kadar daraldığını gösteriyor. Doların da etkisiyle geçtiğimiz sene inşaat maliyetlerindeki fiyat artışı emlak fiyatlarının da yükselmesine neden oldu. Türkiye’nin enflasyondaki artışın durdurulamaması emlak fiyatlarının yükselmesindeki en büyük nedenlerinden biri.’

Gayrimenkul mü, mevduat faizi mi?

GAYRİMENKUL HER ZAMAN EN İYİ YATIRIM ARACI OLDU


Gayrimenkul Danışmanı Serkan Gök açıklamasının devamında, "Ülkemizde inşaat sektörü denildiği zaman ekonomide yüzde 30’ların üstünde bir pay demek oluyor ki bu sektörü ayakta tutmak için mevcut iktidarın mutlaka interaktif çözüm önerileri geliştirmek mecburiyeti anlamı taşıyor. Biz Emlak Danışmanları bizden tavsiye alan müşterilere her zaman taşınmaz yatırımların en iyi yatırım aracı olduğunu, paralarını bu yönde değerlendirmeleri gerektiğini söylüyoruz" diye konuştu.

PARAYI FAİZE YATIRMAK EN BÜYÜK RİSKİ BARINDIRIR

Gayrimenkul Danışmanı Gök konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada son olarak, "Şu an pek çok insan parayı faize yatırıyor. Bu aslında büyük riskler de barındırıyor. Ortalama 3 ay paranızı yatırdığınız zaman Türk Lirası olarak bir getirisi olsa da Türkiye gibi ekonomilerin bir anda devalüasyon meydana gelir ve bunun sonucu da para kağıt parçasına dönüşebilir. Fakat gayrimenkulde hiçbir dönemde böyle bir etkilenme olmaz, bilakis değerine değer katan bir yatırım aracıdır. 2024'te Türkiye’nin daha ileri gideceğini ve sektörün olumlu yönde etkilenmesini diliyorum" dedi.
 

TOKİ, Kayaşehir'deki 2 bin 450 konutun teslimlerine başlıyor!

İş ilanı sayısı en çok inşaat sektöründe arttı!

2023 yılında kredi borçlanmalarında yüzde 54'lük artış!


Geri Dön